Nem szigorítanának a kisebb balatoni településeken

Csak a nagyobb balatoni településeken kell maszkot viselni a köztereken, a tó körül egyelőre nem terveznek újabb lépéseket az év végére.

Gulyás
2020. 11. 26. 18:00
null
Nagykanizsa, 2020. november 11. Járókelõk védõmaszkban Nagykanizsán 2020. november 11-én. A kormány koronavírus-járvány elleni védekezésének részeként a tízezer fõnél nagyobb települések egyes közterületein kötelezõ a maszkviselés, a területek kijelölése a polgármester feladata. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg Balatonfüreden, Veszprémben, Tapolcán, Keszthelyen és Siófokon van érvényben olyan önkormányzati rendelet, amely a frekventált szabadtéri helyeken is előírja a maszkviseletet. Elsősorban a belvárosokban, a nagy sétálóforgalmú köztereken, parkolókban, állomásokon, továbbá a vásárcsarnokoknál, orvosi rendelőknél, posták környékén vagy a kutyafuttatókban érvényes az előírás, de eltérőek a szabályok, ezért kirándulás előtt érdemes városonként tájékozódni.

Járókelők védőmaszkban. Része a balatoni kirándulásnak a védőviselet – MTI/Varga György

A kisebb településeken viszont nem tartja indokoltnak a további korlátozásokat, így a maszkhasználat kiterjesztését sem ajánlja polgármestertársainak Lombár Gábor, Balatonfenyves első embere. A Balatoni Szövetség elnöke kérdésünkre kifejtette: az év végére sem tervezik a szigorúbb lépéseket az ünnepnapokra visszatérő nyaraló- vagy apartmantulajdonosokkal szemben, mert arra számítanak, hogy a megjelentek képesek lesznek betartani a már érvényes járványvédelmi előírásokat.

Szintén nem gondolkodnak a szigorításon, de ha súlyosbodik a járványhelyzet, akkor december közepén újragondolják a védekezéssel kapcsolatos intézkedéseket Balatonlellén, ezt Kenéz István polgármestere jelezte. Fekete Tamás, Balatonföldvár alpolgármestere úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a kormány és az operatív törzs az év végére is átgondolt intézkedéseket hoz. – Helyi szinten nem volna helyes az ünnepekre visszatérni szándékozó üdülőtulajdonosokat barátságtalan rendelkezésekkel lehangolni – jegyezte meg a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.