Palkovics László: Az innováció a fenntartható növekedés alapja

Magyarország és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet közös célja az európai innováció élénkítése – hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: MTI2019. 10. 15. 20:21
null
Erősítenék a magyar intézmények és cégek nemzetközi innovációs együttműködéseit Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI

Magyarország és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet közös célja az európai innováció élénkítése – hangsúlyozta a miniszter.

A fenntartható növekedés és a versenyképesség kulcstényezője az innováció, ennek élénkítését szolgálja az a két megállapodás, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT) – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter újságírók előtt a szervezet keddi budapesti fórumán.

Hangsúlyozta: Magyarország és az EIT közös célja az európai innováció élénkítése a kutatás-fejlesztési, a felsőoktatási és a gazdasági szereplők közötti szorosabb együttműködések kialakításával.

A miniszter kiemelte, hogy a megállapodásokkal a magyar intézmények és cégek nemzetközi innovációs együttműködéseit is erősíteni szeretnék.

Erősítenék a magyar intézmények és cégek nemzetközi innovációs együttműködéseit
Fotó: MTI

Az EIT 2008-ban jött létre annak érdekében, hogy megerősítse Európa innovációs képességét. A szervezet székhelye 2010 óta Budapesten van. Az EIT éves fórumát mintegy 400 résztvevővel kedden tartották meg Budapesten.

Palkovics László tájékoztatása szerint az ITM és az EIT központ között létrejött megállapodás fő célja a vállalkozások innovációs tevékenységének támogatása, a műszaki-természettudományos oktatás fejlesztése, a regionális vállalatok, egyetemek és ipari kutatóintézetek részvételének elősegítése az EIT regionális innovációs programjában.

Az innovációs tárca és az EIT Digital között kötött egyetértési megállapodás középpontjában a digitális átalakulás, az adatvezérelt innováció áll.

Magyarország növelni szeretné részvételét az EIT programjaiban, mert ez is elősegítheti a magyar innovátorok ösztönzését – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, sok hazai vállalkozás próbál új termékekkel, innovatív megoldásokkal megjelenni, amihez támogatásra van szükségük, ezt segíti elő az EIT-tel való szorosabb együttműködés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.