Rómával, Londonnal, Párizzsal verseng Hévíz

Európa húsz legkeresettebb turisztikai desztinációja közé került Hévíz. A nyugat-balatoni gyógyfürdőhely egyébként számos vendégvonzó intézkedéssel készül a nemzetközi megmérettetésre.

2019. 07. 22. 9:27
null
A hazai vendégek aránya egyre nő a fürdőben Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa húsz legkeresettebb turisztikai desztinációja közé került Hévíz, így a jövő év elején induló népszerűségi versenyben Róma, Amszterdam, Nagyszeben, Athén, Colmar, Milánó, London, Tbiliszi, Prága, Bécs, Valencia, Párizs, Kotor, Lugano, Faial, ­Fiume, Cascais, Brüsszel és Krakkó lesz a világhírű gyógyfürdőváros riválisa. A kontinens legfelkapottabb húsz turisztikai célpontjára 2009 óta hívja fel a világutazók figyelmét az Europe’s Best Destination, és azt kéri, hogy az évenként közzétett húszas lista alapján az utazók adják le szavazatukat az általuk legkedveltebb turisztikai célpontra.

– Nagy megtiszteltetés a város számára, hogy bekerült az európai turizmus top 20-as mezőnyébe, és így a kontinens leglátogatottabb városai között méretteti meg magát – áll a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. lapunkhoz eljuttatott közleményében. – Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, egész életre szóló élményekkel gazdagít minden ide látogatót – írja a kommünikében H. Horváth Orsolya, a társaság ügyvezetője.

A hazai vendégek aránya egyre nő a fürdőben
Fotó: MTI/Varga György

Ebben az évben Budapest nyerte el a legkedveltebb európai turisztikai desztináció címet, így Hévízzel duplázhatna Magyarország. A nyugat-balatoni gyógyfürdőhely egyébként számos vendégvonzó intézkedéssel készül a nemzetközi megmérettetésre: az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a magánszálláshelyek minőségi fejlesztését, 2019. július 18. és október 1-je között pedig ingyenessé tette a város Széchenyi utcai nagyparkolóját.

A kontinens legnagyobb természetes termáltavával és gyógyvízével büszkélkedő Hévíz elsősorban a szálláshelyek minőségi fejlesztésének és a város mellett lévő Hévíz-Balaton Airport forgalmának tulajdonítja a vendégszám folyamatos növekedését. Az utóbbi két évben a szálláshelyeken regisztrált hazai vendégek aránya 30-ról 40 százalékra nőtt, honfitársaink 2018-ban 430 ezer éjszakát töltöttek el a gyógyfürdőhelyen. 2018-ban az előző évhez képest az osztrák vendégek száma 3, a cseheké 6, a szlovákoké 8, a lengyeleké 11 százalékkal emelkedett. Az elsősorban gyógykúrára érkező német vendégek általában 9,5, az oroszok 9,7 éjszakát töltenek el Hévízen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.