Tízből nyolcan egyetértenek a jelentős juttatásokkal

A családi otthonteremtési kedvezmény bővítésének, valamint a falusi csok bevezetésének is célja, hogy a fiatal, családalapítás küszöbén állók számára lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére.

Forrás: MN2019. 03. 08. 6:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is elsöprő a magyar kormány családpolitikájának támogatottsága, hiszen a felnőttnépesség csaknem négyötöde (79 százaléka) helyesli azt, s az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében is ötven százalék felett van az intézkedéssel egyetértők aránya – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet megbízásából készült friss reprezentatív közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint rendkívül széles körben ismert az Orbán Viktor miniszterelnök által korábban bejelentett családvédelmi akcióterv, hiszen mintegy hétmillióan hallottak és hárommillióan beszéltek már a hét pontból álló támogatáscsomagról.

A közvélemény-kutatás alapján a választópolgárok körében erős szempont a saját ingatlan, hiszen a megkérdezettek 85 százaléka tartja fontosnak, hogy saját tulajdonú lakásban élhessen valaki. A 18–29 éveseknek még ennél is valamivel nagyobb csoportja (87 százalékuk) vélte fontosnak a saját lakás birtoklását, ugyanakkor jelenleg mindösszesen 35 százalékuk rendelkezik ilyen ingatlannal.

A felmérés azt mutatja, hogy pártpolitikai dimenziókon átívelő kérdésről van szó, ugyanis a jobbikosok 67, az MSZP és Demokratikus Koalíció szimpatizánsainak 60, az LMP-hez húzóknak pedig 61 százaléka egyetért azzal, hogy a kormány jól döntött akkor, amikor az állami támogatáspolitika középpontjába a családokat helyezte.

A felmérésből az is kiderül, hogy a kormánypártok körében szinte egyhangú az intézkedéscsomag támogatottsága, hiszen a Fidesz–KDNP szimpatizánsainak 97 százaléka tud azonosulni a családvédelmi programmal.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítésének, valamint a falusi csok bevezetésének is célja, hogy a fiatal, családalapítás küszöbén állók számára lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.