Tömeges tesztelések kezdődnek a Tesco központi raktáraiban

A munkavállalók szűrésével a húsvéti bevásárlások előtt biztosítják az egészségvédelmet és az üzletek működését – tudta meg a Magyar Nemzet.

2021. 03. 12. 17:28
null
Korlátozások! Teknős Miklós – Magyar Nemzet részére A TESCO-GLOBAL Zrt. (2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3., cégjegyzékszám: 13-10-040628, „Tesco”) (2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3., cégjegyzékszám: 13-10-040628, „Tesco”) A forgatási engedély birtokában készített felvételek csak a tárgyban megjelölt témájú műsorok keretében használhatók fel a forgatás időpontjától számított egy hónapon belül. E határidő elteltével a medium köteles a megszerzett felvételeket haladéktalanul megsemmisíteni. Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvét előtti, nagyobb bevásárlások időszakának biztonsága érdekében a jövő héttől

tömeges tesztelések kezdődnek a Tesco áruházlánc központi raktáraiban. Már osztják az időpontokat a dolgozóknak a koronavírus-szűrésre

– közölte a Magyar Nemzettel a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba elmondta: a nagy láncok közül a Tesco elsőként vezeti be a társadalmi szempontból felelős munkaadói intézkedést, ami szerint

szigorúan tesztelni fogják az élelmiszerek, napi és tartós fogyasztási cikkek elosztó központjainak dolgozói állományát, akik által valamennyi bolt áruellátása zajlik az országos hálózatban.

A raktározási szektorban kezdődik a felelősségvállalás az ellátási lánc kiszolgálói oldalán (képünk illusztráció) Fotó: Havran Zoltán

A szűrések alól nem lehet senki kivétel, aki a munkahelyeken megjelent. Akinél a gyorsteszt pozitív eredményt mutat, azonnal elkülönítik és aznap már nem folytathatja munkáját, hanem biztosítani kell az orvoshoz juttatását, illetve a hazamenetelét.

Megkeresésünkre a Tesco áruházlánc megerősítette, hogy a jövő héten tömeges teszteléseket kezdenek.

Mint írták, ezen kívül úgy is gondoskodnak az irodai, raktári és áruházi munkatársakról, hogy szerdánként gyümölcsnapot tartanak számukra.

– Emellett március 16-án indul a Munkatársi egészségprogramunk tavaszi kampánya, amikor izgalmas online beszélgetések formájában külön hetet szentelünk a munkatársaink testi, lelki egészségének, továbbá a pénzügyi jóllétének – közölte a Magyar Nemzettel a Tesco.

Fotó: Tesco

– A tesztelés nagyon hatékony módja annak, hogy a jelenlegi, kritikus helyzetben a kereskedelmi cégek gondoskodjanak a munkavállalók egészségéről, ily módon az alapellátási lánc alapvető egységeinek zavartalan működéséről, de főképpen a vásárlók biztonságáról.

A tömeges tesztelésekkel, a tünetmentes, de covid-fertőzött kollégák azonnali kiszűrésével lassítható a vírus további terjedése a raktárakban, illetve az üzletekben az átoltottságig

– állapította meg a szakszervezeti vezető. Bubenkó Csaba egyúttal arra kéri a többi élelmiszer-értékesítő lánc vezetőit is, hogy kövessék a tömeges tesztelések bolti gyakorlatát, amely egyébként az ausztriai járványkezelés alapjait idézi.

Arra is kitért: még mindig sokan lázadoznak a korlátozások ellen, támadják az oltási programot, miközben tömegestül rohamozzák meg a boltokat, mivel a március 15-i szünnap miatt fontosabbnak tartják az indokolatlan felhalmozást.

Ahogy a múlt hétvégén, most is megindultak az emberek a boltok felé, holott csak a jövő hétfőn lesznek zárva az egységek Fotó: Bach Máté

– Holott szombaton és vasárnap is elérhetők lesznek az élelmiszerüzletek. Nem a világvége, hanem nemzeti ünnepünk következik március 15-én.

Ezért nincs értelme, sőt, egyenesen veszélyes most a zárt terű áruházakba rohanni és esztelenül vásárolgatni azért, mert egyetlen ünnepnapra bezárnak a boltok a jövő hét elején.

A mutáns vírus agresszívan terjed, ezért a mostani hétvégi nagy bevásárlások tragikus következményei is megjelennek a statisztikákban néhány nap múlva – figyelmeztetett az érdekképviselő.

Vázolta: csütörtök délutántól, de főleg péntek reggel óta jóval élénkebb az élelmiszerboltok, áruházláncok forgalma, tömegek térnek be a napi fogyasztási cikkek beszerzése miatt, mivel egyrészt jön a nemzeti ünnep miatti egynapos leállás, másrészt ezen a héten már mindenki kézhez kapta a fizetését, azaz ilyenkor egyébként is jellemzően sűrűbb a havi forgalom.

A maszkviselést is szigorúan ellenőrzik az elkövetkező napokban, mert a tapasztalatok szerint lazult a fegyelem Fotó: MTI/Rosta Tibor

Erről az operatív törzs tájékoztatóján is szó esett. Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteken azt kérte, hogy aki teheti, mellőzze a hosszú hétvégék előtt szokásos nagy bevásárlást a zsúfolt üzletekben, ne vegyen részt nagyobb csoportosulásban. Egyben felhívta a figyelmet, hogy lazult a maszkviselési fegyelem, ezért a hét végén szigorúbb ellenőrzések várhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.