Keresés
Magyar Nemzet
2021. augusztus 3., kedd, Hermina napja
HÍR TV - PUBLI CAFEFekete-Győr egy klasszikus Tom & Jerry-figura.
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/ujraindulas-csaknem-teljes-az-uj-lepesek-tarsadalmi-tamogatottsaga-9970340/

Újraindulás: csaknem teljes az új lépések társadalmi támogatottsága

Még a kormányellenesek több mint kétharmada is egyetért a kormányfő által a múlt héten bejelentett gazdaságpolitikai intézkedésekkel, a teljes népesség körében pedig 80-90 százalékos a támogatottság – derül ki a Real-PR telefonos közvélemény-kutatásából.

Forrás: Real-PR

Orbán Viktor június 9-én, a Világgazdaság konferenciáján három fontos gazdaságpolitikai intézkedést jelentett be, amelyekkel Magyarország újraindulását kívánja elősegíteni a kormány a járvány után. Ezek sikeréhez az is szükséges – hangsúlyozta akkor a kormányfő –, hogy szándékaikat és céljaikat a társadalom támogassa.

A legnagyobb egyetértés a minimálbér emelésével kapcsolatban volt tapasztalható a kutatásban megkérdezettek körében: a minimálbér látványos, közel húszszázalékos emelésével az összes megkérdezett 90 százaléka egyetért.

Noha a kérdésben is hangsúlyt kapott, hogy az intézkedést a kormány tervezi, a kormánnyal szemben összességében kritikus polgárok 84 százaléka (a kormánypártiak 93 százaléka) is inkább jó döntésnek nevezte a kétszázezres minimálbért. A kormánykritikusoknak csak 12 százaléka gondolta mindezt „rossz döntésnek”, vélhetően a döntéshozó kiléte és nem a döntés tartalma miatt – jegyzik meg a kutatás készítői.

A védekezésben részt vevőknek nyújtandó tíznapos pluszszabadság szintén teljes egyetértésre talált. Az összes megkérdezett 89, de a kormánykritikusok 87 százaléka is azonosult a döntéssel.

Nagy vitát váltott ki azonban a családi adó-visszatérítés egyszeri intézkedése. Ötből négyen ugyanakkor egyetértenek a költséges, de valódi segítséget jelentő tervezettel. A kormánnyal szimpatizálók esetében ez, a többi kérdéshez hasonlóan, kilencvenszázalékos támogatottságot ért el. A kormánykritikusok azonban kevésbé lelkesek, csak kétharmaduk sorakozott fel a döntés mögé (68 százalék), negyedük (23 százalék) nem. Mindez összefügghet azzal is, hogy a kormánykritikusok e jelentős lépés politikai következményeitől tartanak, feltételezhetik, hogy az általuk nem kedvelt kabinet választási esélyeit is növeli – fogalmaz a kutatás.

Az 1000 fős, országos reprezentatív telefonos kutatás 2021. június 14–16. között zajlott.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

PEDOFÍLIA

Pedofil bűncselekmény gyanújával vettek őrizetbe egy jobbikos politikust
A Beol információi szerint a gyulai Jobbik volt politikusa az a férfi, akit a rendőrség szerda hajnalban pornográf felvételek miatt letartóztatott.

ÁLSZENT BALOLDAL

Hollik István: A hazugságnak és a korrupciónak sincs következménye a baloldalon + videó
A Fidesz kommunikációs igazgatója megdöbbentő kétszínűségnek nevezte a Cseh Katalin körül kirobbant botrányos ügyet.
Újabb tömeges vérontástól tartanak az észak-iraki jazidik
Hét évvel ezelőtt mészárolta le az Iszlám Állam az egyik iraki kisebbség több ezer tagját.

Poszt-trauma

Egyperegyes idióták találkozása
Nehéz volt az elmúlt hétvégéje szegény Jámbor Andrásnak. Utcai politikai munkát végzett a nyolcadik kerületben – szórólapozott.

Poszt-trauma

Top sportolókat kihasználva támad a BLM
A Black Lives Matter nevű szélsőséges szervezet agymosással felérő módon fanatizálja a bűvkörébe vont hírességeket.

Poszt-trauma

Ördög Nórát arcátlanul használta fel a liberális média
Figyelem! Ez a módszerük!

Aktuális

Kiskunhalasról Tompára hajtottak a veterán járművek
Szombaton indult el Sóstóról a konvoj a várost átszelve az 53-as főúton Tompára, ahol a bedugult hétvégi határforgalom miatt rendőri felvezetéssel jutottak el a Szent Anna templomhoz.

Fricz Tamás blogja

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament már politikai ellenfélként lép fel velünk (és a lengyelekkel) szemben
Szerintük Magyarország immáron nem felel meg az állítólagos európai uniós alapértékeknek, tehát nem maradt más hátra, mint hogy kiszorítsák a „klubból” hazánkat.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!