Valóban kivonulhat a Tesco Kelet-Közép-Európából?

A brit lánc régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át. A terveket a brit Tesco sajtóirodája cáfolta.

Magyar Nemzet
2020. 07. 13. 13:26
null
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni tőzsde elemzőinek információi szerint kivonul a Tesco Kelet-Közép-Európából, így a magyarországi piacról is – idézte a lengyel Gazeta.pl portált több híroldal. A Napi.hu a német Lebensmittel Zeitung értesüléseire alapozó lengyel sajtóhír alapján azt írja, hogy a brit lánc régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, ehhez tartoznak a Lidl és a Kaufland áruházláncok.

A nagyok zsebét húzza a szektorális adó
Fotó: Teknős Miklós

Az elemzői feltételezést az alapozza meg, hogy a tőzsdei multivállalat itteni tevékenységét jelenleg a Tesco kijelölt új vezérigazgatója, Ken Murphy tekinti át, majd értékeli további működésük lehetőségét. A találgatások további eleme, hogy a lehetséges vevő a Schwarz-csoport. A terveket a brit Tesco sajtóirodája cáfolta.

Matt Simister régiós igazgató szerint a magyar leánycég jobban teljesít környékbeli társainál
Fotó: Éberling András

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.