Magyar Afrika-utazó emléktábláját avatta fel az Országgyűlés elnöke Ugandában

A legismertebb magyar női Afrika-felfedező Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját avatta fel hétfőn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Ugandában a Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján.

Forrás: MTI2019. 03. 05. 8:35
null
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter felavatja Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án. Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez. Az emléktábla elhelyezését a Magyar Afrika Társaság kezdeményezte és Magyarország Nairobi Követségével közösen valósította meg. Az ünnepségre a házelnököt elkísérte Ephraim Kamuntu, ugandai turisztikai miniszter.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter felavatja Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án. Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez
Fotó: MTI

Az 1841-ben Nagyenyeden született Sass Flóra és férje Samuel White Baker, angol felfedező 1864 márciusában a Níluson felfelé hajózva Kairóból első európaiakként érkeztek az általuk, Viktória királynő férjéről elnevezett Albert tó környékére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.