A többség egyetért a német alkotmányvédelem volt vezetőjének kijelentéseivel

Egyetért a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap hírportálja olvasóinak több mint kétharmada a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) volt vezetőjének a magyar M1 hírcsatornán tett kijelentéseivel – mutatta ki a hírportál felmérése.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 6:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy online véleménykutatásokkal foglalkozó társaság, az Optinary által készített felmérés csütörtök esti állása szerint 11 ezer 199 olvasó szavazata alapján 67 százalék egyetért azzal az állítással, hogy a BfV korábbi elnökének, Hans-Georg Maassennek „igaza van”.

A szavazó olvasók 24 százaléka azzal az állítással ért egyet, hogy a magyar közmédia aktuális csatornájának adott interjú „kínos”.

A fennmaradó 9 százalék köztes, a két vélemény közötti álláspontot foglal el.

Az Optinary tájékoztatója szerint a felmérés „nem reprezentatív”.

Hans-Georg Maassen a hétfőn sugárzott interjúban kiemelte, hogy a terrorveszély és a migrációs nyomás németországi növekedésére számít. Arról is beszélt, hogy a migráció és a terrorizmus egymással összefüggő veszélyei a német pártrendszer felbomlásához vezethetnek.

A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat volt vezetője aláhúzta: a Németországba érkező menedékkérők és illegális bevándorlók száma ugyan csökkent 2015-höz képest, „de a zsilip továbbra is nyitva van”.

Úgy vélte, elmaradtak a 2015-ös menekülthullám megismétlődésének megakadályozását célzó intézkedések. Az Európai Unió külső határának hatékony védelmére kellett volna összpontosítani, hogy „csak azok jöjjenek hozzánk Európába és Németországba, akik valóban menedékre szorulnak, és nem a szegénység ellen menekülők”, hiszen „nem fogadhatjuk be a világ minden emberét” – fogalmazott.

Mint mondta, a Közép-Keletről és Afrikából „hatalmas méretű menekültáradat” fenyeget, és „akár már most nyáron, vagy ősszel, esetleg a jövő évben” megindulhat.

Hozzátette: a bűnözés és a terrorizmus növekedésével kell számolni, és azzal is, hogy a bűncselekmények elbizonytalanítják a választókat, akik így új pártok felé fordulnak. „Több országban ez a jelenség viszonylag gyorsan a kormány leváltásához vezetett” – jegyezte meg Hans-Geor Maassen, aki 2012 augusztusától volt tavaly novemberig volt a BfV vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.