Brexit: Barnier az EU teljes támogatásáról biztosította Írországot

Forrás: MTI2019. 04. 08. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió teljes támogatásáról biztosította Írországot hétfőn Dublinban az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója. Michel Barnier a brit uniós tagság megszűnéséről szóló rendkívüli EU-csúcs közeledtével figyelmeztetett arra, hogy a megállapodás kiválás esetén a közösség nem kezd kereskedelmi tárgyalásokat az Egyesült Királysággal, ameddig nem oldották meg az ír határ ellenőrzésének kérdését.

Barnier reményét fejezte ki, hogy a kormányzó brit Konzervatív Párt és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt közötti válságtárgyalások eredményesek lesznek, és lehetővé teszik a „rendkívül gyors” haladást a jövőbeni kapcsolatok alakításában.

„Sokkal, de sokkal nagyratörőbbek is lehetnénk”, ami jövőbeni viszonyrendszert illeti az Egyesült Királysággal – fogalmazott a Leo Varadkar ír kormányfővel tartott sajtótájékoztatón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.