Varsóba várják a nyár végén Trumpot

Buzna Viktor
2019. 07. 13. 14:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétnapos lengyelországi látogatásra készül Donald Trump amerikai elnök a második világháború kitörésének szeptember eleji 80. évfordulóján – értesült a Rzeczpospolita lengyel lap.

Bár hivatalosan eddig nem erősítették meg a hírt, Trump júniusban már valószínűsítette, hogy szeptemberben Lengyelországba látogat. Akkor Andrzej Duda lengyel elnök washingtoni, hivatalos vizitje során hívta meg amerikai kollégáját a Varsóban szervezett nagyszabású ünnepélyre.

Az eseményen egyébként a NATO-tagállamok, továbbá az európai uniós országok és a keleti partnerségi program országai is magas szinten képviseltetik majd magukat. Lapértesülések szerint az amerikai elnök lengyelországi látogatását eredetileg egynaposra tervezték, de végül Trump két napot tölt ott el.

Duda az elmúlt évek alatt kétszer is járt a Fehér Házban, és mindkét alkalommal kiemelt téma volt a NATO keleti szárnyának erősítése. Napirendre kerültek a kelet-, illetve közép-európai infrastrukturális fejlesztések, valamint az amerikai gázszállítások is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.