Rohamosan növekszik a vasúti teheráru forgalom Kína és Európa között

Az idén már kilencszáz, Kínából Európába tartó tehervonat szerelvény haladt át Mongólia területén a mongol államvasutak szerdai közleménye szerint.

Forrás: MTI2019. 08. 28. 22:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tehervonat szerelvények száma az év végére a várakozások szerint eléri az 1300-at. Tavaly az egész évben 856, 2017-ben pedig 556, Kínából Európába tartó szerelvény haladt át Mongólia területén.

A Kínát Európával összekötő vasúti áruszállítás fontos elemét képezi Peking „Egy övezet, egy út” gazdasági és kereskedelmi együttműködési kezdeményezésének.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre egyre több, Kínából Európába tartó tehervonat szerelvény halad át Mongólia területén” – mondta a kínai Hszinhua hírügynökségnek Tuvshintugs Battsetseg, a mongol külügyminisztérium külkereskedelmi és gazdasági együttműködési osztályának a vezetője.

„A növekvő vasúti áruforgalom a mongol gazdasági növekedéshez is egyre nagyobb mértékben járul hozzá” – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.