Trump nehezítené a fegyvervásárlást

Donald Trump amerikai elnök hétfőn sürgette, hogy a kongresszus szigorúbb törvényben szabályozza a fegyvervásárlásokhoz szükséges háttérellenőrzéseket az összesen 29 életet követelő daytoni és El Pasó-i lövöldözések nyomán.

Forrás: MTI2019. 08. 05. 23:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trump, aki a Fehér Házban készül sajtónyilatkozatot tenni a témában, helyi idő szerint kora reggeli Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy az áldozatok halála nem lehetett hiábavaló, s felszólította a két fő politikai pártot, hogy tegyen lépéseket a fegyvervásárlás előtti háttérellenőrzések kiterjesztése érdekében.

„Nem szabad, hogy a texasi El Pasóban és az ohiói Daytonban meggyilkoltak halála hiábavaló legyen. Hasonlóan azokhoz, akik súlyosan megsebesültek. Sosem szabad elfelednünk őket, sem azokat, akik előttük voltak” – írta Trump mikroblogján.

„A republikánusoknak és demokratáknak össze kell fogniuk a szigorúbb háttérellenőrzések érdekében, talán az elkeseredetten szükséges bevándorlási reformmal párosítva. Ha nem is valami nagyszerűre, de legalább jóra van szükség, hogy kilábalhassunk ebből a két tragikus incidensből!” – fogalmazott Trump.

Kevesebb mint egy nap leforgása alatt az egyik elkövetővel együtt harminc ember halt meg és többtucatnyi megsebesült két tömegmészárlásban az amerikai El Pasóban és Daytonban, Chicagóban pedig három ember öltek meg és közel negyvenet megsebesítettek lövöldözésekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.