Félelemmel várta Doriant a keleti part

2019. 09. 06. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsemmisült repülőgép látható a Nagy-Bahama-szigeten lévő Freeport repülőterén a Dorian hurrikán elvonulása után.

Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa

A vihar a Bahama-szigetek 29 lakott szigetének csaknem mindegyikén végigsöpört, de elsősorban az északi területeket sújtotta, ötös erősségű hurrikánként csapva le. A trópusi vihar hatalmas károkat okozott, házakat döntött romba, fákat csavart ki. Az ENSZ szerint 61 ezer embernek azonnali élelmiszersegélyre van szüksége. Az Egyesült Államok keleti partvidékén eközben arra számítottak, a hurrikán várhatóan minden korábbinál nagyobb áradásokkal csap le. A miami székhelyű országos hurrikánközpont arra hívta fel a viharzónában élők figyelmét: a partokat óránként 170-180 kilométeres széllökésekkel ostromló Dorian életveszélyes. Észak- és Dél-Karolinában a part mentén élőket távozásra szólították fel, utóbbi szövetségi államban százezrek hagyták el a tengerparti településeket.

Charleston történelmi városa a helyszíni tudósítások szerint teljesen kihalt, a nemzetközi repülőteret lezárták, írta a távirati iroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.