Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ursula von der Leyen: Magyarország integrációs céljai megegyeznek a bizottságéval

Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően – jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke.

Forrás: MTI2019. 09. 10. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország céljai egyértelműek, és azok megegyeznek az új uniós bizottságéval a Nyugat-Balkán uniós integrációját illetően – jelentette ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen Brüsszelben, újságírói kérdésre válaszolva kedden.

Ursula von der Leyen kedden ismertette, melyik biztosjelöltnek milyen feladatot szán a november elején hivatalba lépő testületben. A megválasztott elnök a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős portfóliót szánja Trócsányi Lászlónak.

Von der Leyen hangsúlyozta, nagyon jó kapcsolatot ápol a Nyugat-Balkán országaival, amelyek uniós integrációja az új Európai Bizottság legfőbb feladatainak középpontjába kerül majd.

„Úgy gondolom, Magyarország az az ország, amely pontosan ennek megfelelően fog együttműködni” – fogalmazott.

A labda az Egyesült Királyság térfelén van

A labda az Egyesült Királyság térfelén pattog a szigetország európai uniós kiválásának folyamatát illetően – emelte ki az Európai Bizottság megválasztott elnöke kedden Brüsszelben.

Ursula von der Leyen rámutatott, hogy az Európai Unió nem akarta a britek távozását, de tiszteletben tartja a döntést.

„A Brexit, amennyiben megtörténik, nem valaminek a végét fogja jelenteni, hanem a jövőbeli kapcsolatunk kezdetét” – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.