Három és fél mázsa oroszláncsontot foglaltak le a johannesburgi repülőtéren

Szokatlan mennyiségű, 342 kilogramm illegálisan exportálni kívánt oroszláncsontot foglaltak le a johannesburgi repülőtéren – jelentették be pénteken a dél-afrikai környezetvédelmi minisztérium.

Forrás: MTI2019. 10. 04. 22:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alufóliába és faládákba csomagolt csontokat Malajziába akarták küldeni az ismeretlen feladók. Három külföldi állampolgárságú gyanúsítottat őrizetbe vettek, de kettőt közülük elengedtek.

A Dél-afrikai Köztársaság, több mint 11 ezer oroszlán hazája nem tiltja a tenyésztett oroszlánokkal folytatott kereskedelmet, de a kivitelhez különleges engedélyt kell kérni. Az elfogott szállítmányt hamis papírokkal akarták külföldre juttatni.

Ázsiában kuruzslásra és bizsu készítésére használják az oroszláncsontokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.