A görög kormány 2,8 százalékos GDP-növekedést vár jövőre

A görög kormány jövőre 2,8 százalékos gazdasági növekedéssel, a beruházások bővülésével és a belföldi kereslet élénkülésével számol, miközben adócsökkentésekre kerül sor.

Forrás: MTI2019. 11. 21. 22:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög parlament elé csütörtökön beterjesztett kormányzati költségvetési terv szerint a büdzsé adósságszolgálat nélkül számított, úgynevezett elsődleges többlete 3,56 százalék lesz, a GDP-arányos államadósság pedig 167 százalékra mérséklődik az idei 173,3 százalékról.

A kormány tervében konkrétan nem szerepel kötvénykibocsátás, csak annyit jegyeztek meg a dokumentumban, hogy „az állam stratégiája fenntartani a jelenlétet a piacokon, mint kibocsátó”.

Jövőre a vállalkozói nyereségadó kulcsát 28 százalékról 24 százalékra viszik le, az osztalékadó 10 százalék helyett 5 százalék lesz.

A költségvetési terv jövőre 2,445 milliárd euró privatizációs bevétellel számol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.