Örömünnep a VOX pártnál, csalódottság az Állampolgároknál a spanyol választások után

Örömünnep zajlott vasárnap este a spanyol választásokon legtöbbet erősödött, bevándorlásellenes, jobboldali VOX párt madridi székházánál, míg a nagy vesztesnek számító Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt fővárosi központjában csalódottan vették tudomásul az eredményt a támogatók.

Forrás: MTI2019. 11. 11. 0:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tizenegy hónappal ezelőtt még nem volt képviseletünk egy intézményben sem. Most Spanyolország harmadik politikai ereje vagyunk. (...) Ez valami nagyon fontosat jelent: a spanyol demokrácia legnagyobb politikai hőstettének vagytok a főszereplői” – mondta Santiago Abascal, a VOX elnöke spanyol zászlókat lengető, éljenző támogatóinak.

A város másik részén Albert Rivera, az Állampolgárok vezetője arról beszélt az összegyűlt szimpatizánsoknak, hogy a választók úgy döntöttek: több VOX-ot és kevesebb középutas politikát akarnak.

Elismerte, hogy pártja rosszul szerepelt a választáson. Mint mondta, ezért személyesen is vállalja a felelősséget, összehívja a párt országos vezetését, és javasolja rendkívüli pártkongresszus összehívását, hogy a tagság döntsön a jövőről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.