Migrációkutató: Folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában

A legszerényebb becslések szerint is megháromszorozódik Európában az iszlám hátterű népesség 2050-ig – erről beszélt Dezső Tamás igazgató.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 20:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában, a legszerényebb becslések szerint is megháromszorozódik Európában az iszlám hátterű népesség 2050-ig – erről beszélt Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Nemzetközi kutatások szerint Európa lakosságának jelenleg 4,95 százaléka iszlám hátterű, ami 2050-ig 15 százalékra emelkedhet, ha nem lesz migrációs nyomás. Ha közepes erejű lesz a migrációs nyomás, akkor ez az arány 20-25 százalék lehet, ha pedig nagy, akkor akár 30 százalék is – fejtegette a szakember.

Jelenleg a muszlimok lelkéért folyik a harc, és ebben a radikális iszlám áll nyerésre. A nyugat-európai mecsetekben az imámok nem az integrációra buzdítanak – jegyezte meg Dezső Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.