Nagy-Britannia: Elsöprő konzervatív győzelmet mutatnak az exit poll eredmények

A Boris Johnson vezette pártnak 368 széket jósolnak a 650 fős londoni alsóházban, ami jóval több a parlamenti többséghez szükséges 326 mandátumnál.

Judi Tamara
2019. 12. 12. 23:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az exit poll eredmények alapján magabiztos győzelmet aratott a Konzervatív Párt Nagy-Britanniában. A Boris Johnson vezette pártnak 368 széket jósolnak a 650 fős londoni alsóházban, ami jóval több a parlamenti többséghez szükséges 326 mandátumnál. Az elsöprő konzervatív diadal – amennyiben a szavazatszámlálás azt bebetonozza – a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szigetország tényleg úton van a jövő januári brexit felé. Boris Johnson az egész kampányát a Hajtsuk végre a brexitet! szlogen köré építette.

Az exit poll eredmények szerint a Munkáspárt csalódást keltő eredménnyel lett második: Jeremy Corbynék mindössze 191 képviselőt küldhetnek a londoni alsóházba. Elemzők szerint a párt kevésbé következetes brexitvíziója, illetve az antiszemitizmusról szóló vádak okolhatók a kudarcért.

A szavazóurnák a szigetországban helyi idő szerint este tíz órakor zártak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.