Athén üzent az érkező migránsoknak

„Világos üzenetet küldök azoknak, akik feltehetőleg tudják, hogy nem igényelhetnek menekültstátust: Ne jöjjetek!” – hangsúlyozta a görög miniszterelnök.

2020. 02. 27. 6:49
null
Athn, 2020. februr 13. A migrcis helyzet miatt tntetnek grg szigetlakk az athni belgyminisztrium eltt 2020. februr 14-n. t gei-tengeri grg sziget laki tiltakoznak amiatt, hogy a kormny tovbbi befogadtborok ltestst tervezi a szigeteken az illeglis bevndorlk szmra, ahelyett, hogy a grg szrazfldre teleptenk t ket a zsfoltsg enyhtsnek rdekben. MTI/AP/Ptrosz Jannakurisz Fotó: Pétrosz Jannakurisz Forrás: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólította szerdán az Európába igyekvő migránsokat Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök, hogy ne jöjjenek Görögországba, írta az MTI. A szokatlan lépésre a görög kormányfő az égei-tengeri szigeteken kialakult menekültügyi válság miatt szánta el magát. „Világos üzenetet küldök azoknak, akik feltehetőleg tudják, hogy nem igényelhetnek menekültstátust: Ne jöjjetek!” – hangsúlyozta Micotákisz, tekintettel a török partokról érkező migránsok áradatára. A görög kormányfő utalt arra, hogy hasztalanul fizetnek az embercsempészeknek, mert így nem juthatnak el Európába.

A konzervatív görög kormány az év eleje óta megszigorította a bevándorlási szabályokat, s bejelentette, hogy 2020 nyaráig bezárja a görög szigeteken található regisztrációs létesítményeket, és zárt kitoloncolási központokat hoz létre helyettük. A Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetén működő menekültügyi központok reménytelenül túlterheltek.

Segélyszervezetek már régóta kifogásolják a létesítményekben uralkodó állapotokat.

Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.