Éjjellátó kamerával fedeztek fel a Dunán átkelő határsértőket a román hatóságok

Éjjellátó kamerával fedeztek fel a szerb-román folyami határszakaszon átkelő határsértőket péntek hajnalban a román hatóságok.

Forrás: MTI2020. 02. 07. 15:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Krassó-Szörény megyei Ómoldova (Moldova Veche) térségében szolgálatot teljesítő román határrendészek hajnali fél háromkor észlelték a Duna szerb partja felől közeledő csónakot, amely behatolt a román felségvizekre, majd visszatért a szerb oldalra.

Nem sokkal később a helyszínre küldött járőrök Lászlóvára (Corononi) mellett elfogták a csónak hét utasát: három szíriai, két jemeni és két egyiptomi állampolgárt. Kihallgatásuk során azt mondták: Németországba akartak tovább utazni.

A román határrendészek szerb kollégáikat is riasztották, akik a visszaérkező csónakban egy szíriai és egy palesztin férfit találtak.

A határsértők ellen a román, az embercsempészek ellen a szerb hatóságok indítottak büntetőeljárást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.