időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Nem találtak olyan fertőzést, amelyet gyógyult, de ismét pozitív betegek okoztak volna

Forrás: MTI
2020.02.28. 13:42

A kínai egészségügyi hatóságok nem találtak olyan fertőzést, amit a Covid-19 koronavírus okozta megbetegedésből meggyógyult, de ismét pozitív betegek okoztak volna – közölték egy pénteki pekingi sajtótájékoztatón.

Guo Jan-hung, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság illetékese közölte, hogy egyes területeken olyan gyógyult betegekről számoltak be, akiket a kórházból hazaengedtek, majd a bizottság által előírt újabb vizsgálaton ismét kimutatták a szervezetükben az új koronavírust.

Nem találtak olyan esetet, amelynél a fertőzés ilyen pácienstől származott volna, a későbbi szűrések pedig sokuknál negatív eredményt hoztak – tette hozzá Kuo.

Csütörtökön az ENSZ Egészségügyi Világszervezete vészhelyzeti programigazgatója, Michael Ryan közölte, hogy a Kínában és más területeken folytatott kiterjedt kutatások nem utalnak arra, hogy a tünetmentes emberek állnának a járvány terjedése mögött.

A fertőzések túlnyomó többsége olyanoktól származik, akik tüneteket produkálnak, noha tudományosan lehetséges, hogy már a tünetek megjelenése előtt fertőzzön valaki – mondta napi tájékoztatóján Ryan.

A Hszinhua hírügynökség tudósítása szerint egy Covid-19 vírussal fertőzött hongkongi páciens kutyájánál gyenge vírusjelenlétet mutattak ki. A házi kedvenc orr- és szájüregi mintáján végezték a tesztet – mondta el pénteken a hongkongi Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője. Hozzátette, hogy a vírus jelenlétét további mintákkal kell még alátámasztani, hogy kiderüljön, nem csak a kutya orrára-szájára került szennyeződésről van-e szó.

Az állatot szerda este szállították egy állatokat befogadó intézménybe szerda este, miután gazdája megfertőződött a vírussal. A kutya karanténban van, nincsenek más állatok a társaságában. A hongkongi minisztérium azt tanácsolta, más fertőzöttek is vitessék házi emlőseiket állati karanténba, állatorvosi felügyelet alá 14 napra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.