Bohár Dániel: Mindenki tudja milyen kiskapuk vannak

Azok közül a bevándorlók közül, akikkel a Hír TV munkatársának sikerült beszélnie, nagyjából mindenki azt hiszi, hogy szabad útjuk van az Európai Unió irányába.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 04. 16:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szárazföldön és a tengeren is ezrek próbálnak naponta átjutni Törökországból Görögországba. Péntek óta többször is összecsaptak a migránsok a görög rohamrendőrökkel. Az egyik ilyen konfliktuszóna közvetlen közelében van a Hír TV tudósítója Bohár Dániel, aki egész nap forgatott a helyszínen.

„Szervezettség, talán ezzel a szóval lehetne a legjobban összefoglalni a török és görög határmenti helyzetet. (…) A nap nagy részét Törökországban töltöttük, azt vizsgáltuk meg, hogy a törökök hogyan szállítják a bevándorlókat a határhoz és a szervezettség az itt jelent meg: több bevándorló is elmondta, hogy szervezetten buszokkal érkeztek a helyszínre. Volt, aki vonattal jött, de előfordultak extrém esetek is, voltak, akik lovaskocsival vagy teherautóval érkeztek. Nyilvánvalóan a határ közelében élők is kivették a részüket, hiszen ők pénzért szállítják a bevándorlókat a határhoz” – mondta Bohár Dániel, aki hozzátette, görög részről is érződik a szervezettség, hiszen Görögország így néhány év elteltével komolyan vette a határvédelmet. Folyamatos a katonai, illetve a rendőri jelenlét. Elmondta, azok közül a bevándorlók közül, akikkel sikerült beszélnie, nagyjából mindenki azt hiszi, hogy szabad útjuk van az Európai Unió irányába.

„Ez nyilván a török fél részéről jövő üzenet, tehát Törökország azt mondta nekik, hogy megnyitották a határokat és a törökök meg is tették ezt, szóval ők valóban megnyitották a határokat, viszont az Európai Unió, Görögország nem nyitotta meg a határokat és éppen emiatt eléggé csalódottak. Volt olyan migráns, aki már 4-5 éve úton van, 4-5 éve rostokolt Törökországban és úgy érezte, hogy most végre eljött az a pillanat, amikor át tud lépni az Európai Unióba és el tud jutni a kívánt országba. Többnyire egyébként ez Franciaország, Németország és Svédország.”

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.