Csendes megemlékezés

Iszlámhívők térdre borulva imádkoznak az új-zélandi Christchurch egyik mecsetében. A koronavírus-járvány miatt törölték a hivatalos megemlékezést.

2020. 03. 16. 16:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iszlámhívők térdre borulva imádkoznak az új-zélandi Christchurch egyik mecsetében. A koronavírus-járvány miatt törölték a hivatalos megemlékezést Christchurchben ahol egy évvel korábban egy fehér szélsőséges lövöldözött.

Fotó: MTI/EPA

Az 51 halálos áldozatot követelő mészárlás első színhelyénél, az Al Noor-mecsetnél Gamal Fouda imám fogadta a megemlékezőket, aki hangoztatta, hogy különböző vallásokhoz és kultúrákhoz tartozók emlékeznek az áldozatokra, és valamennyien egységesen új-zélandiak. Jacinda Ardern kormányfő szombaton pragmatikusnak és elővigyázatosnak nevezte, hogy lemondták a Horncastle arénába tervezett megemlékezést. Új-Zélandon nyolc diagnosztizált Covid-19-fertőzést tartanak számon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.