A migránsok gyarmatosítóként tekintenek a francia rendőrökre

A híres francia esszéista, Éric Zemmour úgy véli, hogy azért történik a külvárosokban annyi zavargás, mert ezek a területek idegenné váltak, ahol más kultúra alakult ki és gyarmatosítóként tekintenek a rendőrökre.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 04. 30. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éric Zemmour világhírű francia esszéista, újságíró a Face á l'Info nevű tévéműsorban beszélt a közelmúltban kialakult migránsok lakta városrészekben elterjedt zavargásokról, amelyek egy köztörvényes bűnöző balesete után kezdődtek és futótűzként terjedtek Franciaország több településén is.

Zemmour szerint nem véletlen, hogy a zavargások és rombolások bizonyos kerületekben szaporodtak el, ugyanis ezeken a helyeken olyan emberek telepedtek le, akiknek a franciákétól teljesen eltérő a kultúrájuk.

Az esszéista úgy véli, hogy a kialakult helyzetnek több oka van, először is, 2015 óta folytonosság áll fenn a bűnözés, a kábítószer-kereskedelem és az iszlám terrorizmus között. Zemmour példaként említi a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi székházát megtámadó Kouachi-fivéreket. Másodszor, ezeken a külvárosi területeken már 30-40 éve semmit nem ér a hatóság szava, legyen az a hatóság akár egy tanár, akár egy rendőr. Harmadszor pedig Zemmour szerint nagy problémát jelent, hogy sok külvárosi kerület elidegenedett a franciáktól, teljesen más kultúra jellemzi ezeket a részeket, ahol a rendőrökre úgy tekintenek, mint egy idegen gyarmati hatalom képviselőire, akiket vissza kell verni. Ez a három tényező együttesen hozta létre azt a robbanásig feszült helyzetet, ami manapság a no-go zónákat jellemzi.

Zemmour szerint az első számú áldozat a rendőrség, de ezért nagy részben a kormány felelős, hiszen Franciaország az egyetlen ország, ahol arra utasították a rendőröket, hogy ne kerüljenek kapcsolatba a zavargókkal, tehát ily módon a jogos önvédelem is kizárt. Az újságíró a rendőrök ellen irányuló támadások visszaszorítása érdekében azt javasolja, hogy a rendőrök minden egyes bevetést rögzítsenek, majd tegyék közzé a felvételeket, melyekkel egyértelműen bizonyítani lehetne a történteket, ráadásul így az elkövetők azonosítása is könnyebb lenne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.