Ellentmondott Bolsonarónak, távoznia kellett

Menesztette az általános karantént szorgalmazó brazil egészségügyi minisztert az államelnök.

Magyar Nemzet
2020. 04. 19. 8:18
Brazil's President Jair Bolsonaro looks on during a Soldier's Day ceremony, in Brasilia
A brazil elnök katonai díszszemlén vesz részt Fotó: Adriano Machado Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menesztette a koronavírus-járvány miatt általános karantént szorgalmazó Luiz Henrique Mandetta brazil egészségügyi minisztert Jair Bolsonaro államelnök – írták hírügynökségek.

Bolsonaro nyílt konfliktusba is keveredett a miniszterrel, miután ő maga korábban többször is egyszerű kis influenzának nevezte a vírust, úgy vélve, csak a veszélyeztetett csoportokat kell óvni, és a szigorú korlátozások túl nagy gazdasági kárt okoznának. Pedig egy felmérés szerint a megkérdezettek 76 százaléka elégedett az egészségügyi tárca járvánnyal kapcsolatos munkájával.

A 211 milliós Brazíliában több mint 30 ezer fertőzöttről és 1800 halottról tudni. Az elnök nemrég, húsvét vasárnapra – az evangéliumi keresztényeknek engedve –, nemzeti böjt- és imanapot hirdetett, hogy megszabadítsa országát a pandémiától.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.