időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Kijárási tilalom alatt elkobzott motorokat semmisítenek meg

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2020.04.29. 18:24

A francia hatóságok megsemmisítenek több lefoglalt motort, melyekkel fiatalok a kijárási tilalom alatt az utcákon rodeóztak. Egyre gyakrabban fordul elő hasonló eset, nehezen bírják az emberek a karantént – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Két tucat motorkerékpárt foglalt le a rendőrség a Franciaország északnyugati részén, Felső-Normandia régióban lévő Évreux városában. Helyi fiatalok arra használták a járműveket, hogy a kijárási tilalom ellenére az utcákon randalírozzanak.

A környéken előzőleg több jármű tulajdonosa is bejelentette, hogy eltűnt a motorja, így azokat már kereste a rendőrség és meg is találták néhányat a most lefoglalt 24 jármű között, de csak azokat adják vissza a jogos tulajdonosoknak, amelyeket sikerült beazonosítani. Ugyanakkor sok olyan is akad köztük, amelyeknek az alvázszáma nem szerepel a nyilvántartásban, ezért ezeket megsemmisítik.

Franciaországban egyre több helyen nem tartják be a lakosok a kijárási tilalmat. Párizsban a minap rögtönzött utcabált rendeztek, Bordeaux-ban pedig szintén motorosok verték fel az utca csendjét.

Bordeaux-ban szintén lefoglalt a rendőrség kilenc motort, két robogót és egy quadot, amiket szintén tiltott utcai rodeózásra használtak, erről az actu.fr számolt be – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.