Az iszlamista rapper a nemzeti himnuszt gyalázza – videó

Instagram oldalára feltöltött videójában a Marseillaise-t szidja egy Médine nevű iszlamista rapper, a dalban egyértelműen hallható az „Allah Akbar” kifejezés, valamint obszcén megjegyzéseket tesz egy jobboldali politikai aktivistára.

Forrás: v4na2020. 05. 18. 9:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a karantén ideje alatt, otthonában forgatta azt a felháborító videót, melyet Instagram oldalán tett közzé a Médine nevű iszlamista rapper. A dalban gyalázza a francia nemzeti himnuszt, szó szerint azt mondja, hogy hányingere van a Marseillaise-től, majd egyértelműen hallható egy „Allah Akbar” kifejezés, később pedig obszcén kifejezésekkel illeti Damien Rieu francia politikai aktivistát, és, hogy még egyértelműbb legyen az üzenet, kézjellel is demonstrálja, hogy mit gondol Rieu-ről. Mindeközben a háta mögött a polcon ott virít egy „Happy Ramadan” felirat.

A történtekre a Nemzeti Tömörülés tagja, Jean Messiha is reagált a Twitteren. A jobboldali politikus úgy fogalmazott: nem érti, hogy veszi a bátorságot a rapper, hogy rasszizmusra és iszlamofóbiára panaszkodjon, miközben az ország himnuszát gyalázza.

A felvételen említett aktivista, Damien Rieu nem mondható a muzulmánok kedvencének, csaknem 200 halálos fenyegetést kapott április közepén a Twitteren, miután üdvözölte és példaértékűnek nevezte a kongói és szenegáli szülőktől származó énekes, Youssoupha azon döntését, hogy elhagyja Franciaországot és hazaköltözik Afrikába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.