Cseh Katalin nemzeti összekavarodása

Cseh Katalin a magyarországi korrupció szerinte elfogadhatatlan mértékét akarta reklámozni.

Magyar Nemzet
2020. 05. 19. 19:24
CSEH Katalin
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője ma nyílt napot tartott az Instagram oldalán, így a követői végigkísérhették egy távmunkával töltött napját. A bejegyzéseknek magától értetődően kampány szaga volt, például megtudhattuk, hogy a brüsszeli politikus és csapata igenis szorgosan tölti az idejét, és szerintük csak mese, hogy az Európai Parlament nem képes a távolból működni. A legérdekesebb mozzanat akkor következett, amikor Cseh be akart lépni az EP külügyi bizottságának késő délutáni ülésére, ahol épp a magyar biztos, Várhelyi Olivér vendégeskedett. A bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos többek között a Keleti Partnerség jövőjéről beszélt a képviselőknek. Ez meg is ragadta a Momentum politikusának fantáziáját, s eldicsekedte a követőinek, hogy bizony ő is meg fogja kérdezni Várhelyit „egy érdekes dologról”.

- Arra vagyok kíváncsi, hogy ő mit gondol: mennyire fontos az antikorrupciós garanciák bevezetése a Keleti Partnerség országainak nyújtott EU-s támogatásoknál – kezdett bele szokásos kampányszövegébe Cseh, majd látványosan elvesztette a fonalat. „Szerintem nemcsak Albániában, Észak-Macedóniában vagy Örményországban van esetleg probléma a korrupcióval, hanem a biztos hazájához egy icipicit közelebb is” – hangzott el az egészen értelmezhetetlen „beszólás”. Cseh nyilván a magyarországi korrupció szerinte elfogadhatatlan mértékét akarta reklámozni az Instagramon, ezúttal épp Várhelyivel példálózva. Hadd segítsünk a nemzetiségi kérdéssel amúgy is hadilábon álló Momentum politikusának: Várhelyi Olivér nem albán, nem észak-macedón, sőt nem is örmény, hanem magyar származású.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.