Legalább húszan életüket vesztették a Boko Haram támadásában

Heves és hirtelen lövöldözések törtek ki, az emberek minden irányba kezdtek menekülni.

Forrás: MTI2020. 05. 18. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább húszan életüket vesztették Nigéria északkelti részén a Boko Haram iszlamista terrorszervezet támadásában – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A dzsihadisták éppen akkor törtek rá a Maiduguritól 47 kilométerre északra található Gajigana falu lakóin, amikor a ramadán (iszlám böjti hónap) szokásai szerint vasárnap napnyugta után közös családi étkezéshez készülődtek.

Szemtanúk beszámolói szerint a szélsőségesek a nigériai hadsereg őrhelyével szembeni oldalon hatoltak be a falu területére.

„Heves és hirtelen lövöldözések törtek ki, az emberek minden irányba kezdtek menekülni” – mondta Ba'an Bukar, egy helyi civil védelmi csoport tagja.

Az áldozatok közül sokan túl gyengék voltak a meneküléshez a hetek óta tartó böjtölés és a 42 Celsius-fok közeli hőség miatt.

Audu Mustapha, Borno állam törvényhozási testületének képviselője szerint a halottak mellett 25-en megsebesültek a támadásban.

A Boko Haram Nigériában szerveződött meg 2009-ben, majd kiterjesztette tevékenységét a szomszédos Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toborzott.

A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése. Az általuk elkövetett merényletekben az utóbbi tíz évben emberek tízezrei vesztették életüket és csaknem kétmillióan váltak földönfutóvá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.