Nincs szó általános határnyitásról: ez kétoldalú döntés

A szlovén kormányfő arra reagált, hogy Olaszországgal június 3-ával megszüntetik a határzárat.

Forrás: MTI2020. 05. 16. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovén kormányfő szombati nyilatkozata szerint a határok megnyitása Olaszországgal, Ausztriával és Magyarországgal csak kétoldalú megállapodással lehetséges. – Nincs szó általános határnyitásról – mondta.

A határnyitásnak a két fél közös döntésén kell alapulnia – írta Janez Jansa egy közösségi oldalon szombaton arra reagálva, hogy Olaszország június 3-ával megszünteti a határzárat. – A tárgyalások folynak, a részleteket meg kell vitatni, majd a megállapodást el kell fogadni – tette hozzá a miniszterelnök Twitter-üzenetében.

Jansa közölte azt is, hogy Szlovénia horvátországi határán továbbra is érvényben maradnak az egészségügyi korlátozások, még akkor is, ha Horvátország vasárnaptól megnyitja határait az uniós állampolgárok előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.