Újabb templomot vertek szét vandál migránsok

Vasárnap mintegy 400 migráns indult útnak a görög szigetekről az ország partjai felé a leszboszi Moria menekülttáborból a több hetes lázongások és vandálkodások, valamint a keresztény templomok rongálását követően. Értesülések szerint ez csak a kezdet, és több mint kétezer további érkezőre számítanak.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 04. 19:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átszállítandó migránsok „első masszív” hulláma indult útnak a leszboszi Moria táborból Athén felé. A Leszbosz görög szigeten lévő Moria táborban ma már több mint négyszer annyian zsúfolódtak össze mint amennyit az elbírna. A Greek City Times szerint a szigeten rajtuk kívül még további több mint 30 ezer illegális bevándorló él. A szigetlakók és a bevándorlók között akkor kezdett elmérgesedni a helyzet amikor márciusban az utóbbiak szétverték a Hagios Georgios (Szent György) ortodox templomot, megrongálták a berendezést, a szent képeket, többek között egy Jézust ábrázoló festményt. A Greekreporter szerint a támadás bosszú volt azért, mert a görög rohamrendőrök felléptek ellenük amikor az áthelyezésük miatt tüntettek – olvasható a V4NA oldalán.

A hétvégén ismét egy templomot támadtak meg a szigeten – írta a Barenekedislam.com. A Moria táborhoz közeli Szent Rafael templom fából készült ajtaját bezúzták és benne hatalmas pusztítást végeztek. Nemrég ugyanez történt a Moria településen lévő Szent Katalin kápolnában is. Ez már nem az első ilyen eset volt, ezért a kápolnát közben bezárták, de a kereszténygyűlölőket így sem tudták megállítani.

A bevándorlókat tehát a hetek óta tartó erőszakos fellépéseik, gyújtogatásaik, valamint a koronavírus veszélyeztetettségük miatt szállította át a görög kormány a szárazföldre Az első 395 fős csoport vasárnap indult útnak és hétfőn már meg is érkezett az első két komp az athéni Piraeus kikötőbe, ahol buszok vártak rájuk, hogy tovább szállítsák őket a befogadóhelyekre, melyek többsége eddig szállodákból és apartmanokból került kialakításra.

A migrációs minisztérium arról is beszámol, hogy ez a csoport még csak az első volt a sorban, és további legalább 2400 migránst készülnek átszállítani a szigetekről a következő hetekben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.