Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Észak-Korea a dél-koreai határnál robbantott

Az esetet a szöuli Egyesítési Minisztérium erősítette meg, egy összekötő irodát semmisített meg az északi remeteállam.

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 10:12
Cso Mjung Gjon; Li Szon Gvon,
Keszong, 2018. szeptember 14. Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter (b) és Li Szon Gvon, a békés újraegyesítéssel foglalkozó észak-koreai bizottság elnöke, miután részt vettek az Észak- és Dél-Korea új összekötõ irodájának megnyitóján az észak-koreai Keszong határvárosban 2018. szeptember 14-én. Szakértõk szerint a hivatal mûködése az elsõ lépés ahhoz, hogy a két Korea diplomáciai képviseletet létesítsen a másik fõvárosában, Szöulban és Phenjanban. (MTI/EPA pool/Cso Szung Vu) Fotó: Cso Szung Vu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrobbantott egy Észak- és Dél-Korea közötti összekötő irodát Phenjan a két ország határához közel eső keszongi ipari területen. Az akció helyi idő szerint 14:49-kor történt, a robbanásról, illetve az északi oldalon felszálló füstről először a Yonhap dél-koreai hírügynökség számolt be. Nem sokkal később rövid közleményben megerősítette az esetet a szöuli Egyesítési Minisztérium. Ahogyan arra több hírportál is felhívja a figyelmet, hetek óta egyre feszültebbé vált a két Korea közötti viszony, miután déli aktivisták az Észak-Koreát vezető Kim-dinasztia elleni szórólapokat csempésztek át a határon. Phenjan a napokban már válaszlépésekkel fenyegetőzött, a robbantás napján jelezték: hadseregük teljes készültségben áll a válaszlépésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.