Második napja küzd az angol rendőrség az agresszív bulizókkal

Még több erőszakra készül a brit rendőrség, ahogy már két napja London-szerte folyamatosak a zavargások és a tömegeket oszlatni próbáló rendőrök elleni támadások. A döbbenetes képsorokból még ki sem derül, hogy az anarchiának már 22 rendőri sebesültje és két halálos áldozata is van.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 27. 16:08
null
Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két napja küzd a brit rendőrség az illegális bulizókkal, akik a kijárási korlátozások ellenére úgy döntöttek, hogy London-szerte elözönlik az utcákat, és ha rendőrt látnak, megverik – tájékoztatott a V4NA Hírügynökség.

Szerdán 22 rendőr sérült meg egy utcai verekedésben, amikor a tömeg asztallábakkal ment a rendőröknek és több járőrkocsit meg is rongált, ezért a Metropolitan rendőrség már sisakban és pajzsokkal érkezett a zavargások helyszínére.

Szemtanúk szerint péntek hajnalban Notting Hillnél gyűlt össze 150-200 ember egy engedély nélküli zenés eseményre, és éjféltől kezdődtek az erőszakos megnyilvánulások.

Hasonló eset fordult elő Kensingtonnál is, ahol a rendőröket meg is dobálták.

Streatham Commonnál a Lameth rendőrség Twitterén már csak a tömegoszlatás végéről számoltak be, és szintén egy nagyobb gyülekezést zavartak szét Mitchamben. Egyes szemtanúk szerint volt olyan zavargó, akinél kés volt.

Az események miatt Priti Patel azonnal számonkérte a fővárosi rendőrség biztosát, Cressida Dicket, aki azt nyilatkozta, hogy további erőszakra is számítanak. Hozzátette: „Jönni fogunk és lezárjuk”. A rendőri erőszak elleni BLM-tüntetésnek beállított erőszakos verekedések ellen fellépő rendőröket a belügyminiszter a teljes támogatásáról biztosította.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.