Megöltek egy tinédzsert a seattle-i „autonóm zónában”

A rendőrség állásfoglalásában erőszakos tömegnek nevezte a tiltakozókat.

Forrás: MTI2020. 06. 21. 8:20
Seattle, Black Lives Matter 'Autonomous Zone'
epa08483994 An activists know as Malcolm speaks to a crowd in front of a police station, abandoned by police, in the Capitol Hill neighborhood, known as 'Autonomous Zone' in Seattle, Washington, USA, 13 June 2020. Activists and protesters peacefully have claimed several blocks next to a police station, abandoned by police, in the Capitol Hill neighborhood, known as 'Autonomous Zone'. The area has emerged as a street festival, where people come to hear speeches, poetry and music. As of recent, US President Donald J. Trump tried to portray the protesters in a tweet, 'Domestic Terrorist have taken over Seattle'. He also criticized Seattle Mayor Jenny Durkan and Washington Governor Jay Inslee handling of the protesters. EPA/STEPHEN BRASHEAR Fotó: STEPHEN BRASHEAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónájában – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége szombaton.

A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capital Hill Szervezett Tüntetés (CHOP) övezetben történt lövöldözésben további egy személy megsebesült. A rendőrséget helyi idő szerint a kora reggeli órákban riasztották a helyszínre, de az áldozatokat a tüntetők már kórházba szállították. Egy tizenkilenc éves férfi életét már nem tudták megmenteni, a társa pedig kritikus állapotban került az intenzív osztályra. A bűncselekmény háttere egyelőre nem ismert, az elkövetők ellen körözést adtak ki.

Omari Salisbury, a Converge Media helyi hírportál tudósítója felvételt készített a tüntetők zónájába gyalog, de rohampajzsokkal behatoló rendőrökről. A tiltakozók felemelt kézzel követelték a rendőröktől, hogy dobják el fegyvereiket. A videó, amelyet a Reuters hírügynökség tudósítója is látott, több rendőrautót is mutatott, amelyeket emberek fogtak közre. A rendőrök később elhajtottak járműveikkel a környékről.

A rendőrség állásfoglalásában erőszakos tömegnek nevezte a tiltakozókat, akik megakadályozták a rendvédelmi szervek tagjait abban, hogy biztonságosan hozzáférhessenek az áldozatokhoz.

Seattle-ben, mint az Egyesült Államok számos más nagyvárosában, az afroamerikaiakat máig sújtó rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen kezdődtek részben erőszakos tüntetések az afroamerikai George Floyd május 25-én, rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála nyomán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.