időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Megöltek egy tinédzsert a seattle-i „autonóm zónában”

Forrás: MTI
2020.06.21. 08:20
Megöltek egy tinédzsert a seattle-i „autonóm zónában”

Megöltek egy tizenévest Seattle tüntetők által elfoglalt zónájában – közölte az amerikai nagyváros rendőrsége szombaton.

A június 8-a óta rendőrségi erőktől mentes úgynevezett Capital Hill Szervezett Tüntetés (CHOP) övezetben történt lövöldözésben további egy személy megsebesült. A rendőrséget helyi idő szerint a kora reggeli órákban riasztották a helyszínre, de az áldozatokat a tüntetők már kórházba szállították. Egy tizenkilenc éves férfi életét már nem tudták megmenteni, a társa pedig kritikus állapotban került az intenzív osztályra. A bűncselekmény háttere egyelőre nem ismert, az elkövetők ellen körözést adtak ki.

Omari Salisbury, a Converge Media helyi hírportál tudósítója felvételt készített a tüntetők zónájába gyalog, de rohampajzsokkal behatoló rendőrökről. A tiltakozók felemelt kézzel követelték a rendőröktől, hogy dobják el fegyvereiket. A videó, amelyet a Reuters hírügynökség tudósítója is látott, több rendőrautót is mutatott, amelyeket emberek fogtak közre. A rendőrök később elhajtottak járműveikkel a környékről.

A rendőrség állásfoglalásában erőszakos tömegnek nevezte a tiltakozókat, akik megakadályozták a rendvédelmi szervek tagjait abban, hogy biztonságosan hozzáférhessenek az áldozatokhoz.

Seattle-ben, mint az Egyesült Államok számos más nagyvárosában, az afroamerikaiakat máig sújtó rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen kezdődtek részben erőszakos tüntetések az afroamerikai George Floyd május 25-én, rendőri intézkedés közben bekövetkezett halála nyomán.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.