Eljött a pillanat, amire 25 éve várt Soros György és csapata

Soros György zászlóshajójának, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF) vezetője világméretű, mindenre kiterjedő reformok bevezetését várja a Black Lives Matter mozgalom aktivistáitól. Elmondása szerint 25 éve vártak arra a pillanatra, ami most elérkezettnek látszik.

Belák Tamás
Forrás: nytimes.com2020. 07. 15. 17:28
null
London, 2020. június 21. A Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom támogatói tüntetnek Londonban 2020. június 21-én. Az Egyesült Államokban már három hete zajlanak rasszizmus és a rendõri erõszak elleni tüntetések. A tüntetéshullámot egy afroamerikai férfi, George Floyd halála váltotta ki, aki egy brutális rendõri intézkedésben vesztette életét május 25-én Minneapolisban. MTI/AP/Alberto Pezzali Fotó: Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapítvány támogatottjai között van számos olyan szervezet (Black Voters Matter, Equal Justice Initiative, Circle for Justice Innovations, Repairers of the Breach stb.), melyek ambíciói egybeesnek azon erőszakos tüntetők célkitűzéseivel, akik miatt soha nem látott erőszakhullám söpört végig az Egyesült Államokon, majd Nyugat-Európán is.

Patrick Gaspard, az OSF elnöke egy interjúban elmondta: a beruházás a faji igazságszolgáltatás lehetőségeinek kiaknázására irányul, lehetőséget adva a szervezeteknek arra, hogy hosszú távon gondolkozhassanak. Úgy fogalmazott, hogy „eljött a pillanat, amibe az elmúlt 25 évben invesztáltunk. Itt az ideje ráduplázni. Tudjuk, hogy számíthatunk ezekre az aktivistákra, akik ezt a pillanatot a mindenre kiterjedő reformok lehetőségeként látják.”

Soros György minden eddiginél több pénzt fektet a faji egyenlőségért küzdő aktivisták támogatásába. Az OSF legújabb nagyívű beruházása 220 millió dollárral segíti azokat a szervezeteket és csoportosulásokat, melyek közvetlenül kötődnek a világszerte elterjedt erőszakhullámért és rombolásért felelős tüntetésekhez. A teljes összeg jelentős részét (150 millió dollárt) arra fordítanak, hogy egyes csoportoknak öt évre bebiztosítsák zavartalan működését, hogy „ne kelljen a pénz miatt aggódniuk”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.