Bassár el-Aszad: Amerikának szüksége van az Iszlám Államra

A szíriai elnök szerint az amerikai büntetőintézkedések célja a szíriai nép „megfojtása”.

Forrás: MTI2020. 08. 12. 20:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsöprő erejű, új amerikai szankciók új szintre emelték a szíriai kormány elleni gazdasági háborút – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök szerdán parlamenti beszédében. Hozzátette, hogy a büntetőintézkedések Washington régóta tartó erőfeszítései közé tartoznak, amelyek célja a szíriai nép életszínvonalának csökkentése, „megfojtása”.

Az Egyesült Államokban 2019 decemberében hatályba lépett Caesar-törvény szankcionál mindenkit, aki megkönnyíti, hogy az Aszad-kormányzat hozzájusson a különböző javakhoz, szolgáltatásokhoz, illetve megnehezíti katonai tevékenységét, olaj- és gáziparát segítő technológiák beszerzését. A törvény egyben szankciókkal sújtja azokat is, akik az újjáépítésben történő részvétel révén hasznot húznak a szíriai konfliktusból.

Aszad a büntetőintézkedéseket tette felelőssé azért is, hogy a szíriai font értéke mélypontra zuhant, és a gazdasági helyzetük miatt aggódva sokan pánikszerűen dollárt kezdtek vásárolni. Az elnök szerint az Egyesült Államoknak szüksége van arra, hogy szélsőségesek, köztük az Iszlám Állam terroristái tevékenykedjenek a Közel-Keleten. Mint mondta, Washington a szankciós törvénnyel éppen a terroristáknak nyújt támogatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.