Belehalt a késes támadásba az izraeli áldozat

A rendőrség egy 46 éves palesztint gyanúsít a bűnténnyel, az esetet terrorcselekményként kezelik a hatóságok.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 20:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkéseltek egy izraeli férfit szerdán a Tel-Avivhoz közeli Petah Tikva városban, az áldozat – egy 39 éves ortodox zsidó férfi – röviddel a kórházba szállítása után meghalt.

A rendőrség egy 46 éves palesztint gyanúsít a bűnténnyel, az esetet terrorcselekményként kezelik a hatóságok, és azt feltételezik, hogy a késelőnek „nacionalista” indítéka lehetett. A késelés után elmenekült a helyszínről, de hamar elfogták a rendőrök, és egy nagy konyhakést találtak nála.

A támadó a ciszjordániai Náblusz városából származik, és munkavállalási engedéllyel lépett be Izrael területére. A Ynet News hírportál úgy értesült, hogy a férfi egy ideje pszichés problémákkal küzd, és nincs kapcsolata szélsőséges palesztin csoportokkal.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a Twitteren részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és azt ígérte, az elkövetőt szigorúan meg fogják büntetni.

Az izraeli hatóságok közlése szerint ritkák az olyan merényletek, amelyeket munkavállalási engedéllyel rendelkező palesztinok hajtanak végre.

Palesztin fiatalok rendszeresen követtek el merényleteket Izraelben és Ciszjordániában 2015-ben és 2016-ban, azóta az erőszakcselekmények száma jelentősen csökkent, de időnként előfordulnak újabb támadások.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.