Menekülnek a családok a New York-i Upper West Side-ról

Rohamosan romlik a közbiztonság New York Upper West Side negyedében, a családok menekülnek a korábban békés, családias környékről. New York demokrata polgármesterének döntése miatt ugyanis az elmúlt időszakban több hajléktalanszálló is nyílt a környéken, sőt az egyik szállásra elítélt pedofilokat költöztettek, csupán néhány száz méterre az iskolától.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 10. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan költöznek el a New York-i negyedből, az Upper West Side-ból a családok, a bűncselekmények száma ugyanis egyre nő, a demokrata polgármester, Bill de Blasio pedig nem tesz semmit ez ügyben, sőt.

A The New York Post Elizabeth Carr esetéről számolt be, aki már jó ideje az Upper West Side-on lakik, és az NYC Moms for Safer Street nevű Facebook-csoport adminisztrátora volt. Ő azonban már nem sokáig fog a városrészben lakni, a családjával ugyanis elköltöznek Észak-Karolinába – elmondása szerint az ő idejük már lejárt New Yorkban.

Az édesanya szerint nehéz azt látniuk a gyerekeknek például, hogy az utcasarkon egy férfi maszturbál, vagy hogy egy mezítlábas férfi összeesik a helyi boltban és újra kell éleszteni.

Elizabeth Carr csak egy a sok közül, akinek az élete már nem a régi az Upper West Side-on. Van olyan édesanya, aki bár nem akarna elköltözni, a helyzet mégis megköveteli – nem akarja ugyanis, hogy a gyerekei lépten-nyomon hajléktalanokkal találkozzanak, akik sok esetben beszámíthatatlanok is.

Több anyuka is arról számolt be, hogy New York City már nem a régi, és sokszor egy hét alatt annyi bűncselekménynek lehet tanúja az ember, amennyinek egész eddigi élete során nem volt. Ezt sokan a városvezetés számlájára írják, Bill de Blasio demokrata polgármester ugyanis nem sok mindent tesz a helyzet javításáért.

A polgármester ráadásul beállt nemrég a Black Lives Matter követelései mögé is, így a város tanácsa elfogadta július elején azt az indítványt, amely szerint egymilliárd dollárral csökken a New York-i rendőrség költségvetése. A pénzmegvonás főleg az adminisztratív állásokat fogja érinteni, illetve a fizetett túlórákat is csökkentik majd. A városvezetők mindemellett leszavazták az iskolák védelmére tervezett 5300 fős rendőri állomány kiképzését is.

Ha pedig már az iskolákról van szó, az Upper West Side helyzetét az is rontja, hogy de Blasio intézkedései révén hajléktalan pedofilokat szállásoltak el egy hotelben, ami egy általános iskolai játszótér közelében van. A lakók természetesen felháborodtak a hír hallatán, sokuk szerint ez egy pofon a helyieknek.

Egészen pontosan legalább hat, feltételesen szabadlábra helyezett pedofil költözött be a Belleclaire hotelbe több másik hajléktalannal együtt. Az egyikük például a 26 éves Devron Vernal, aki egy négyéves kislányt erőszakolt meg. Tettéért csupán négy évet kellett börtönben töltenie, 2028-ig pedig feltételes szabadlábon van. Szintén a hotelben lakik Jonathan Evans is, aki megfenyegetett, majd megerőszakolt egy hatéves kisfiút.

A többi bűnöző között van, aki 10, 11 vagy 15 éves gyerekeket erőszakolt meg, illetve molesztált. Ami azonban a leginkább aggasztó, hogy a Belleclaire hotel, ahol most élnek, mintegy 300 méterre van egy általános iskola játszóterétől. New York állam törvényei szerint egyébként a magas kockázatú szexuális bűnözőknek tilos bemenniük akár iskola, akár játszóterek területére, a jelek szerint azonban a pár száz méter távolság már rendben van.

A pedofilok beköltöztetése és a bűncselekmények emelkedő száma mind hozzájárul ahhoz, hogy az emberek menekülni akarjanak az Upper West Side-ról. Ez azonban korábban nem volt így, a városnegyed egyfajta menedéket jelentett a sok rossz elől, ahol a családok szívesen telepedtek le.

Amióta azonban többek között Bill de Blasio két új hajléktalanszállót is megnyitott a környéken, sokan döntöttek a költözés mellett, hiszen aggódnak a biztonságukért. Nemrég ráadásul egy negyvenéves nőt teljesen váratlan módon vállon szúrt egy idegen a 72. utcai metrómegállónál, a támadás oka pedig nem is derült ki.

New York Cityben a rendőrségi statisztikák szerint május közepe és június közepe között jelentősen megnőtt a gyilkosságok, a betörések és az autólopások száma. A helyzeten csak rontottak a BLM-tüntetések – ezek idején 38 gyilkosság történt a városban, kétszer annyi, mint az előző év azonos időszakában. Az anarchista tüntetők fosztogatása miatt pedig a betörések száma is a duplájára nőtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.