Perelnek a seattle-i tüntetők: túl drága a védőöltözet

Elképesztő pert indítottak a seattle-i zavargások résztvevői: úgy látják, alkotmányos alapjogaik sérülnek azzal, hogy a szegényebb tüntetők nem tudják megvenni maguknak a rendőri fellépésekkel szemben szükséges védőöltözetet.

Magyar Nemzet
2020. 08. 10. 19:12
null
Portland, 2020. július 26. A Black Lives Matter mozgalom tüntetése az Oregon állambeli Portlandben 2020. július 25-én. MTI/EPA/David Swanson Fotó: David Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pert indítottak a seattle-i tüntetők, akik úgy látják: azzal, hogy magukat költségekbe verve kénytelenek a rendőrség fellépése ellen drága védőruhát vásárolni, megfosztja őket az USA alkotmányának első kiegészítésében, az úgynevezett First Amendmentben (ez a kiegészítés gyakorlatilag korlátlan sajtó- és szólásszabadságot állapít meg – a szerk.) szavatolt jogaiktól – számolt be a Fox News.

Az öt tüntető által hétfőn a seattle-i szövetségi bíróságra beadott kereset arra hivatkozik, hogy a szegényebb tüntetők elveszítik a tüntetéshez való alapjogaikat, hiszen a gázmaszk, a csizma és kesztyű, a pajzs és egyéb felszerelés, melyek védik a tüntetőket a rendőri fellépés esetén, szörnyen drága.

A Black Lives Matter mozgalom tüntetése az Oregon állambeli Portlandben 2020. július 25-én. Forrás: MTI/EPA/David Swanson

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.