Halálos áldozatokkal járó áradások zajlanak Pakisztánban

Pakisztán északnyugati, hegyvidéki táját immár második hete sújtják áradások; egy szerdai jelentés szerint az árvizek és a földcsuszamlások eddig 16 ember halálát okozták.

Forrás: MTI2020. 09. 02. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb embert a Pakisztánból Afganisztánba vezető útvonalon lévő Hajbár-hágót is magába foglaló térségben sodorta el az ár – közölte a helyi mentőszolgálat.

A legsúlyosabb helyzet a turizmusáról ismert Szvát-völgyben alakult ki. Onnan viszont sikerült kimenekíteni mintegy ötszáz látogatót, ők a használhatatlanná vált utak miatt rekedtek a térségben.

Árvizek sújtják a déli Karacsi nagyváros térségét is. A húszmilliós település környékén múlt héten 47 ember vesztette életét a természeti katasztrófában.

A dél-ázsiai országokban mindenhol áradások kísérik a júliusban kezdődött monszunévszakot, amely általában szeptember közepéig tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.