Vadásztak rájuk: egy sapka miatt gyilkolt az Antifa + videó

A szélsőbaloldaliak ujjongva és nevetve fogadták a brutális és kegyetlen gyilkosságot.

Belák Tamás
Forrás: breitbart.com2020. 09. 01. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Portlandben zajló heves tüntetések egy Antifa-ellenes férfi, Aaron „Jay” Danielson életét követelték, akit egy baloldali aktivista lőtt le.

Az esetnek szemtanúja volt az áldozat barátja, aki a következőképpen nyilatkozott a kegyetlen támadásról:

– A tegnap esti események odáig fajultak, hogy lelőtték a társamat. Egyszerűen levadásztak minket, mert felismerték a Patriot Prayer-logós sapkáinkat.

– „Itt van belőlük néhány. Itt vannak! Vedd elő [a fegyvert]! Vedd elő!” – kiabálták. Először nem is fogtam fel, hogy fegyvert fognak ránk, csak mikor már eldördült a lövés. „Ezek most ránk lőttek?” – villant át a fejemen. Miután megállapítottam, hogy nem esett bajom, oldalra néztem, és Jay-t láttam holtan feküdni. Azért kellett meghalnia, mert másban hitt, mint ők. Jay nem volt sem rasszista, sem idegengyűlölő, sem semmi a ránk ragasztott címkék közül. Jay egy jó ember volt. Semmivel nem érdemelte ki, hogy golyót kapjon – emlékezett vissza barátja elvesztésére a férfi.

A hatóságok jelenleg vizsgálják az esetet. Az elkövető az a Michael Forest Reinoehl, aki önmagát száz százalék antifaként aposztrofálta a közösségi médiában, továbbá a Black Lives Matter mozgalom tagjaként egész nyáron aktív résztvevője volt a Portlandben zajló tüntetéseknek. Vád alá is került már korábban, mely alól azonban később felmentették.

A tragikus eset elkeserítő utórezgéseként azt tapasztalhatták a Danielsont gyászolók, hogy egyesek remekül szórakoztak a férfi halálán.

A portlandi tüntetések egyik baloldali résztvevője az esetet követően azt mondta, hogy ő „egyáltalán nem szomorú, amiért meghalt egy kib...szott fasiszta”. A tömeg erre ujjongásban tört ki.

A Patriot Prayer egy olyan jobboldali, keresztény–konzervatív csoport, mely nyíltan elítéli az erőszakos tüntetéseket, és azok résztvevőinek letartóztatását sürgeti. Természetesen a baloldali média közveszélyes bűnözőkként tartja számon őket, miközben szemet huny az Antifa és a Black Lives Matter tüntetésein történő súlyos bűncselekmények felett. A portlandi gyilkosság szemtanúja szerint egyik társát azért helyezték vád alá, mert egy amerikai zászlót lengetett.

Portland kormányzója, Kate Brown közleményében kizárólag a Patriot Prayert hibáztatta a Portlandben eluralkodott káosz és pusztulás miatt:

„A Patriot Prayer nevű jobboldali csoport felfegyverkezve és harcra éhesen érkezett Portland belvárosába. Minden oregoni polgárnak jogában áll, hogy nézeteit az erőszaktól való félelem nélkül kifejezhesse. Nem hagyom, hogy a Patriot Prayer és más fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok feldúlják a várost. Időről időre, Kenoshától kezdve Portlandig megtapasztaljuk a tragikus következményeit annak, mikor jobboldali igazságosztók önbíráskodásba kezdnek. Az erőszak soha, de soha nem megoldás.”

A kormányzó annak ellenére beszélt jobboldaliak által gerjesztett félelemről és erőszakról, hogy az elmúlt hónapokban számos életet követeltek és városokat tettek lakhatatlanná a szélsőbaloldali Black Lives Matter és Antifa-csoportok megmozdulásai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.