Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor támogatását

Boldog lennék, ha az adózásban és a családtámogatásban bevezetett magyar intézkedéseket Olaszországban is alkalmaznák – mondta a Liga vezetője.

Magyar Nemzet
2020. 10. 03. 23:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV-nek nyilatkozva mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnök támogatásáért Matteo Salvini, a jobboldali ellenzéki olasz Liga párt vezetője. – Köszönöm Orbán Viktor üzeneteit, melyben jó harcnak nevezte a migráció megfékezését. Nagyra becsülöm, mivel számos rendelkezése megkönnyíti a magyar nép életét – mondta a korábbi olasz belügyminiszter, majd úgy folytatta: boldog lenne, ha az adózásban és a családtámogatásban bevezetett magyar intézkedéseket Olaszországban is alkalmaznák.

Salvini annak a pernek a kezdete előtt válaszolt a Hír TV kérdéseire, amely azért indult, mert még belügyminiszterként nem engedte partra szállni a Gregoretti olasz katonai hajóval érkező migránsokat tavaly júliusban. Az előzetes tárgyalás négy órán át tartott szombaton a szicíliai Catania bíróságán.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a miniszteri bíróság úgy döntött, hogy az ügyben további üléseket tart, és tanúként meg kívánja hallgatni Giuseppe Conte miniszterelnök mellett a volt és a jelenlegi kormány több tagját, közöttük Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminisztert. A meghallgatásokra november végén és december elején kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.