Női börtönbe került a férfi bűnöző, aki nőket bántalmazott

Saját elmondása szerint listát vezetett például női szociális munkásokról, akiket bántani akart, és bosszús volt, amikor az egyiket nem sikerült megölnie. Többször is bántalmazott és fenyegetett meg nőket. Ez a férfi kerülhetett most női börtönbe a hatályos gendertörvénynek köszönhetően – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 10. 09. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Limerick börtön női szárnyában tölti napjait Alejandro Gentile – a 18 éves személy eredetileg férfinak született, mostanra azonban már nőként azonosítja magát. A 2015-ös írországi gender törvénynek köszönhetően pedig engedélyezték neki, hogy az általa megválasztott nem szerinti börtönben helyezzék el, ott ugyanis lehetőség van arra, hogy az emberek saját maguk határozzák meg az identitásukat. Ennek azonban komoly veszélyei vannak, tekintve a férfi hátterét. Alejandro ugyanis, akit most már Barbie Kardashiannek hívnak, azért került börtönbe, mert két embert is halálosan megfenyegetett, korábban pedig többször is szexuálisan zaklatott nőket. A férfi ráadásul, bár nőnek tartja magát, nem esett át semmilyen átalakító műtéten, így például továbbra is férfi nemiszervvel rendelkezik.

Alejandro eddigi történetében számtalan szörnyű dologgal lehet találkozni, ami rámutat, hogy miért is veszélyes a férfi. A hatóságok előtt sem ismeretlen már egy ideje, eddig azonban más törvények vonatkoztak rá, hiszen kiskorú volt.

Mint kiderült, az édesapja szadista módon viselkedett az anyjával és érzelmileg, szexuálisan és fizikailag is bántalmazta – mindennek tanúja volt a férfi még gyerekként. Később az apja bevonta a kisgyereket is az anyja bántalmazásába.

Kilencéves korában aztán Alejandro elköltözött otthonról az édesanyjával, és egy nőknek fenntartott menedékben éltek tovább – ahol a dolgozóknak feltűnt a kisfiú anyjával szembeni erőszakossága. Tízéves korától kezdve aztán gondozásba került, és több helyen is megfordult, de szinte mindenhol azt tapasztalták, hogy a nőkkel szemben rendkívül durván nyilvánult meg.

Alejandro hozzáállása a nőkhöz az évek alatt egyáltalán nem javult, sőt. A férfi két éve például rátámadt egy szociális munkásra, akinek az arcába belevájta a körmeit, a haját tépte és azt kiabálta neki, hogy meg fogja ölni. Később a rendőrségen azért volt bosszús, amiért nem sikerült megölnie a nőt, és hozzátette, hogy zene volt a füleinek hallani, ahogy a szociális munkás sikoltozott.

Elmondása szerint ráadásul listát vezetett azokról női dolgozókról, akiket bántalmazni akart.

Egy pszichiátriai értékelés arra jutott, hogy Alejandro nagy veszélyt jelent a nőkre. A pszichiáter azt javasolta a jelentésében, hogy Alejandrót egy magas biztonságú rendelkező pszichiátriai kórházban helyezzék el, mert a megtévesztő viselkedésével szemben nem érnek semmit a biztonsági intézkedések. Alejandróval kapcsolatban arra is többen rámutattak, hogy nemcsak másokra, de önmagára is veszélyt jelent.

A fenti információk ellenére az ír hatóságok mégsem látták akadályát annak, hogy a férfit egy női börtönbe helyezzék. Szeptemberben ráadásul még Alejandro kiengedése is szóba került, amivel kapcsolatban aggodalmát fejezte ki az ír rendőrség. Szerintük a 18 éves férfi személyiségzavarban szenved, és veszélyt jelent a társadalomra, főleg a nőkre.

Alejandro egyelőre még börtönben marad, a következő tárgyalása október 13-án lesz. A női börtönben való elhelyezését egyébként az ügyvédje is sürgette, aki szerint az ügyfele kifejezetten a női részlegbe akart kerülni, mert nőnek tartja magát. Michele Finan ráadásul bemutatott egy dokumentumot is, amelyben hivatalosan is elismerték Alejandro új nemét, tehát papírja van arról, hogy nőként él. A korábban soroltak miatt azonban komoly veszélyeket rejthet magában az, hogy Alejandro férfi szexuális bűnözőként női börtönbe került, erre egyébként többen is felhívták a figyelmet az interneten.

Hasonló eset ráadásul történt már az Egyesült Királyságban. Egy elítélt erőszaktevő és pedofil, aki a Karen White nevet viseli, transzneműnek állította be magát, hogy így a női börtönbe kerüljön. Ott aztán két női rabot is bántalmazott, ami után végül visszaszállították a férfi börtönbe. Egyébként a statisztikák szerint Nagy-Britanniában a 2010 óta jelentett 124 női börtönben, nőkön elkövetett erőszakos esetből hétnél az elkövető transznemű volt.

A nyilvánvaló veszélyek ellenére egyre több országban hoznak meg hasonló intézkedéseket. Legutóbb például Kaliforniában írt alá a kormányzó egy olyan törvényt, ami előírja, hogy a transznemű rabokat az általuk preferált nemnek megfelelő börtönben kell elhelyezni. Ráadásul az őröknek is meg kell hajolniuk a transznemű ideológia előtt, mert a transznemű rabokat a megfelelő névmásokkal kell megszólítaniuk.

Tovább gendersemlegesítené a férfi–nő párbeszédet az ENSZ

Az ENSZ női ága, a UN Women szerint a férfiaknak kétszer meg kell gondolniuk, mielőtt kisegítenének egy nőt információkkal. Az ugyanis már sértőnek számíthat a szervezet szerint, ha a férfiak azt hiszik, többet tudnak, mint a nők, ezért megadtak nekik néhány kérdést, amit feltehetnek maguknak, mielőtt elkezdenének beszélni a nőkhöz. A téma jelentőségét azonban többen megkérdőjelezték.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.