A fenyegetettség mindennapos problémává vált Franciaországban

Tanárokat, vallási vezetőket és képviselőket is megfenyegettek, az elkövetők között pedig gyerekek is vannak.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 11. 14. 10:19
fenyegetettség
Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy hónap sem telt el a különös kegyetlenséggel meggyilkolt francia történelemtanár, Samuel Paty halála óta, és sajnálatos módon később is történt az országban terrortámadás, de a fenyegetettség ezzel még nem ért véget, ami az október 16-án történt lefejezés óta mondhatni mindennapos lett Franciaországban.

A BFMTV hírtelevízió beszámolója szerint Samuel Paty október 16-i meggyilkolása óta Franciaországban 237 vizsgálatot indítottak terrorizmus dicsőítése és halálos fenyegetések, valamint erőszakos provokációk miatt. Mivel még egy hónap sem telt el a gyilkosság óta, ez a szám azt jelenti, hogy naponta közel nyolc alkalommal fenyegetnek meg valakit vagy valakiket Franciaországban. A fenyegetések célpontjai különbözőek – tanárok, polgármesterek, képviselők és vallási vezetők egyaránt a célkeresztben vannak –, az elkövetők között pedig egyre több a kiskorú, egészen megdöbbentő módon gyerekek is fenyegetőznek.

Néhány napja Stéphane Raffalli, az Esson megyében lévő település, Ris-Orangis szocialista polgármestere feljelentést tett a rendőrségen, miután a város Facebook-oldalán egyértelmű és egyben ijesztő üzenetet tettek közzé, melyben ez állt: „Megsértettétek Mohamed prófétát, ezért elvágjuk a tisztátalan nyakatokat”. A félelmetes sorok mellé egy fényképet is mellékeltek, amelyen egy kést tartó ember látható. A polgármester a BFMTV hírtelevíziónak nyilatkozott a történtekről, elmondása alapján rettentően megdöbbent, mivel eddig még soha nem tapasztalt ehhez hasonló erőszakot.

Fotó: V4NA

A városvezető a történteket követően sok támogatást kapott szimpatizánsaitól, akik egytől egyig együttéreznek vele.

Az utóbbi időben megszaporodott online fenyegetések miatt a hatóságok azt tervezik, hogy mielőbb felállítanak egy külön erre szakosodott osztályt a párizsi ügyészségen, amely speciális bírákból áll majd.

Thibault de Montbrial ügyvéd a BFMTV-nek adott nyilatkozatában azt tanácsolta az embereknek, hogy mindenki tegyen feljelentést, akit megfenyegetnek, mivel a halálos fenyegetések elkövetőit minden esetben felelősségre kell vonni. Az ügyvéd a CNews hírportál műsorában arról beszélt, hogy Európának és Franciaországnak nyomást kellene gyakorolnia a külföldi állampolgárok szülőhazájára, hogy fogadják be azokat az embereket, akiket a francia hatóságok ki akarnak toloncolni.

A legutóbbi eset, ami nagy port vert fel Franciaországban, annak a 33 éves pakisztáni imámnak az ügye, aki több videófelvételen is a terrorizmust éltette, valamint gyerekeket is tanított már évek óta. Mindezt pedig úgy tette, hogy illegális bevándorlóként tartózkodott az országban, amelynek még a nyelvét sem beszéli.

A tény, hogy egy olyan imám, aki nyíltan üdvözölte az iszlamista terrorizmust, éveken át gyerekekkel foglalkozott, rendkívül nyugtalanító, mivel nem lehet tudni, hogy mit mondott nekik, mire tanította őket. Különösen annak fényében aggasztó, hogy az utóbbi időben egyre több esetben fordult elő, hogy kiskorúak is nyíltan éltették a terrorizmust, több iskolás is úgy vélekedik, hogy a lefejezett történelemtanár, Samuel Paty megérdemelte a halált, mivel megsértette a prófétát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.