Az Egyesült Államok drónokat ad el Tajvannak

Az amerikai külügyminisztérium értesítette a törvényhozást, hogy jóváhagyta négy MQ–9 Reaper drón eladását Tajvannak – jelentette be kedden a washingtoni védelmi minisztérium.

Forrás: MTI2020. 11. 04. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszázmillió dolláros fegyverüzlet feltehetően tovább növeli majd a feszültséget az Egyesült Államok és Kína között, amely Tajvant szakadár tartományának tekinti. Emellett még mintegy ötmilliárd dollár értékű, Tajvannak szánt fegyvereladás jóváhagyása van folyamatban Washingtonban.

A Kongresszusnak harminc napja van, hogy kifogást emeljen a fegyvereladás ellen, megakadályozva az ügyletet, de ennek valószínűsége minimális, mert Tajvan védelmének támogatása széles körű politikai támogatást élvez az amerikai törvényhozásban.

A Reaper drónok fegyverrel is felszerelhetők, de a Tajvanra szánt példányokat egyelőre megfigyelő eszközökkel látják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.