Justin Trudeau: Megnégyszereződhet a fertőzöttek száma az év végéig

Huszonnyolc napra karanténba vonul Toronto. A kanadai kormányfő szerint idén a karácsonyt nem lehet majd úgy megünnepelni, mint általában.

2020. 11. 21. 9:59
Canada's Prime Minister Justin Trudeau attends a news conference in Ottawa
Canada's Prime Minister Justin Trudeau attends a news conference at Rideau Cottage, as efforts continue to help slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in Ottawa, Ontario, Canada November 20, 2020. REUTERS/Blair Gable Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlterhelés veszélyezteti a kanadai egészségügyi rendszert, mert elképzelhető, hogy az év végére akár megnégyszereződik a koronavírusos betegek száma az országban – figyelmeztetett pénteken Justin Trudeau miniszterelnök.

– Nem akarok itt lenni ma reggel, és önök sem akarják, hogy itt legyek, de újra itt vagyunk

– kezdte hatásos beszédét a kormányfő.

A legnagyobb város, Toronto ismét kijárási korlátozásokat vezet be az újonnan regisztrált esetek nagy száma miatt, és hasonló intézkedéseket hozott már több tartomány.

Az Ontario tartományban található metropoliszban legutóbb egy nap alatt 36 821 új esetet regisztráltak.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök arra kérte a kanadaiakat, hogy csak a szükséges esetekben mozduljanak ki otthonukból. Kijelentette:

már nyilvánvaló, hogy a karácsonyt nem lehet majd úgy megünnepelni, mint általában.

Mindazonáltal a kormányfő azt elutasította, hogy a kormány az egész országra kiterjedő korlátozásokat vezessen be.

Theresa Tam országos tiszti főorvos nem sokkal korábban azt mondta: év végére akár hatvanezer is lehet majd a napi új fertőzések száma, ha az emberek nem tartják be a járványügyi korlátozásokat, de ha betartják, akkor is húszezer fölé fog emelkedni, miközben most még ötezer alatt van ez a szám.

Doug Ford ontariói kormányfő bejelentette, hogy Torontóban és a közeli Peel régióban hétfőtől 28 napra kijárási korlátozások lépnek életbe. A kereskedelmi és a szolgáltató egységek továbbra is működhetnek, de csak oly módon, hogy a vásárlók, vendégek minimálisan találkozzanak a kiszolgáló személyzettel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.