időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: A legjobb, ha az emebreket is bevonjuk a döntéshozatalba

Justin Trudeau: Megnégyszereződhet a fertőzöttek száma az év végéig

Tóth Loretta
2020.11.21. 09:59
Justin Trudeau: Megnégyszereződhet a fertőzöttek száma az év végéig

Túlterhelés veszélyezteti a kanadai egészségügyi rendszert, mert elképzelhető, hogy az év végére akár megnégyszereződik a koronavírusos betegek száma az országban – figyelmeztetett pénteken Justin Trudeau miniszterelnök.

– Nem akarok itt lenni ma reggel, és önök sem akarják, hogy itt legyek, de újra itt vagyunk

– kezdte hatásos beszédét a kormányfő.

A legnagyobb város, Toronto ismét kijárási korlátozásokat vezet be az újonnan regisztrált esetek nagy száma miatt, és hasonló intézkedéseket hozott már több tartomány.

Az Ontario tartományban található metropoliszban legutóbb egy nap alatt 36 821 új esetet regisztráltak.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök arra kérte a kanadaiakat, hogy csak a szükséges esetekben mozduljanak ki otthonukból. Kijelentette:

már nyilvánvaló, hogy a karácsonyt nem lehet majd úgy megünnepelni, mint általában.

Mindazonáltal a kormányfő azt elutasította, hogy a kormány az egész országra kiterjedő korlátozásokat vezessen be.

Theresa Tam országos tiszti főorvos nem sokkal korábban azt mondta: év végére akár hatvanezer is lehet majd a napi új fertőzések száma, ha az emberek nem tartják be a járványügyi korlátozásokat, de ha betartják, akkor is húszezer fölé fog emelkedni, miközben most még ötezer alatt van ez a szám.

Doug Ford ontariói kormányfő bejelentette, hogy Torontóban és a közeli Peel régióban hétfőtől 28 napra kijárási korlátozások lépnek életbe. A kereskedelmi és a szolgáltató egységek továbbra is működhetnek, de csak oly módon, hogy a vásárlók, vendégek minimálisan találkozzanak a kiszolgáló személyzettel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.