Szijjártó Péter felajánlotta hazánk segítségét a román külügyminiszternek

Levélben nyilvánította ki részvétét Bogdan Aurescu román külügyminiszternek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szombati, karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt és felajánlotta Magyarország segítségét.

Forrás: MTI2020. 11. 15. 14:53
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. szeptember 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Lenovo beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 29-én. Magyarországon építi fel elsõ európai gyárát a Lenovo, a termelés 2021 elején már el is kezdõdhet. A kínai cég számítógépgyártó üzeme a Pest megyei Üllõn épül fel 8,2 milliárd forintból. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közösségi oldalán felidézte: szombaton tűz ütött ki a romániai Karácsonkő megyei kórházának intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket is ápolták. A szerencsétlenség nyomán a betegek közül többen meghaltak, többek állapota pedig súlyos – tette hozzá.

Szijjártó Péter tudatta: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánításon túl szükség esetére felajánlotta Magyarország segítségét.

„A bajban össze kell tartanunk és segítenünk kell egymást!” – írta Szijjártó Péter bejegyzésében.

A kelet-romániai Karácsonkő koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán kitört tűzben tíz koronavírusos beteg életét vesztette, és legalább heten válságos állapotban vannak, őket egy új jászvásári mobil kórház intenzív osztályára helyezték át.

Karanténnapló – 13. nap

Szokták mondani, a baj nem jár egyedül. Számtalanszor tapasztalhattuk sajnos ennek a mondásnak…

Közzétette: Szijjártó Péter2020. november 15., vasárnap

 

Belgiumban kezelik a kigyulladt romániai kórház orvosát

A román hadsereg repülőgépével Belgium egy katonai kórházába szállították azt az orvost, aki szombat este sérült meg a karácsonkői kórházban kitört tűzvész során.

A 48 éves Cătălin Denciu ügyeletben dolgozott a kórház intenzív osztályán amikor a baleset bekövetkezett, melyet feltehetőleg az automata berendezések egyikének meghibásodása okozott. Az orvos a betegeket próbálta megmenteni, ekkor szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A részleg két kórterme közül az egyik teljesen megsemmisült, a másik szobából még sikerült néhány ágyat az intézmény egy másik szintjére vinni.

Tovább

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.