időjárás 28°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Magyarország nagy mennyiségű orosz oltóanyagot vásárol

Forrás: HírTV
2021.01.22. 09:45
Magyarország nagy mennyiségű orosz oltóanyagot vásárol

– Magyarország Oroszországtól három ütemben tud nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni – jelentette be a magyar külgazdasági és külügyminiszter a moszkvai tárgyalásai befejezése után, péntek reggel a közösségi oldalán. Egymillió ember oltásához elegendő vakcina érkezik.

– Magyarország nemzeti érdeke az oltás felgyorsítása, újabb forrásból kell hatásos és biztonságos vakcinát vásárolni – mondta Szijjártó Péter a Mihail Albertovics Murasko orosz egészségügyi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón.

– A magyar szakemberek meglátogatták az orosz oltóanyagot előállító gyártat, és a hatóság nemzeti hatáskörben eljárva vészhelyzeti használati engedélyt adott az orosz oltóanyagnak, a Szputnyiknak – jelentette be a magyar tárcavezető.

Szijjártó Péter kiemelte,

Magyarország nemzeti érdeke az oltás felgyorsítása, ez úgy lehetséges, ha hatásos és biztonságos forrásból vásárolunk újabb vakcinát, így nagy öröm az a megállapodás, hogy Magyarország Oroszországtól három ütemben tud nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni.

– A vonatkozó szerződést kitárgyaltuk, az éjszaka aláírtuk, és az orosz közvetlen befektetési alap is aláírta. A szerződés részleteiről a nap folyamán a magyar nyilvánosságot tájékoztatni fogják – közölte.

– Az oltás felgyorsítása Magyarországon emberéleteket véd meg. Az élet hamarabb térhet vissza a normalitás mezejére, és lehetővé válik, hogy a korlátozásokat korábban feloldják

– emelte ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Kétmillió adag vakcina egymillió embernek

– Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió, koronavírus elleni adag vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.